Nuran Demirhan

Güzel Vanımın, Emekçi, hamarat hanımefendilerine

Nuran Demirhan

Sayın Dr.Mine KILAVUZ ONGÜN tarafından başlatılan "Van Yemekleri" sayfasının 2 Nisan Van yemekleri buluşması için, Van'da yaptığımız çalışmaları ve hamarat kadınlarımızı anlatmak istiyorum.

 

Çalışmalarımızın başladığı günden, itibaren gözlemlerim  sonucu; fırsat verildiğinde becerilerini ortaya koyabilecek  çok sayıda hemcinsimin olduğunu gördüm. Sosyal faaliyetler için gönülden, isteyerek kendi el becerilerini sunmak, sergilemek isteyen hamarat hanımlarımızın özverili çalışmalarına hayran kaldım.

 

Bu dostluklar içinde tanıştığım, çok sayıda  gönüllü bacılarım oldu. Van gelenek ve göreneklerini sergilemek, Van'a özgü  mutfak kültürünü anlatmak için heyecanla emek sarf etmeye hazırlanan, Kadınlarımızın gün yüzüne emeklerini sergilemeye ne kadar ihtiyaçları olduğunu gördüm. Ancak zaman zaman endişeler yaşanmıyor değil  bu anlarda tek yürek olup gayretlerimizi birleştiriyoruz.

 

Elbette bu çalışmalarımıza katkıda bulunan Van Valiliği, Van Büyük Şehir Belediyesi, özellikle her konuda destek veren VANPAT ve sosyal medya platformları üzerinden destek veren "Van Sevdalısı" ağabeylerimiz, kardeşlerimiz ve evlatlarımızın sayesinde daha çok güçlenip daha iyi işler yapacağız. Çalışmalarımız esnasında güzel ülkemin diğer illerinde yaşayan Vanlı hemşerilerimizin 2 Nisan Van'ın kurtuluşu münasebetiyle yaşadıkları illerde aynı heyecanla faaliyet içinde oldukları  paylaşımlarını görmek ayrı bir mutluluk vermektedir

.

Tüm insanların  rahat, müreffeh, eşit, kardeşçe ve özgürce yaşadığı bir şehrin hanımları olarak 2 Nisan Van'ın Kurtuluşu nedeniyle güzel memleketimize gönülden bağlı olan herkesi Van Yemekleri Grubu 2 Nisan Buluşmasına davet ediyorum.

 

Hürmetlerimle

Yazarın Diğer Yazıları