Dr. Hasan Oktay

Papa, Kim Kardaşyan'ı niye öptü

Dr. Hasan Oktay

2015, 24 Nisan yüzyıllık bir operasyonun en tepe noktası olacak.

Tüm hazırlıklar yapıldı ve nefesler tutuldu en rahat olan ülke ise Türkiye. Bu günlerde işin içine magazin de dahil oldu.

Amerika'da yaşayan Erzurumlu bir ailenin Ermeni kızı Kim Kardaşyan bir kaç milyon dolar karşılığı Ermenistan'a 10 gün süren ziyarete başladı.

Kim Kardaşyan üzerinden Ermenistan'ın ekonomik şartlarından bunalan Ermeni kızlarını Dubai'ye transfer etmeye çalışan lobilerin harekete geçtiğini Ermenistan'da yaşayanlar ifade etmeye başladılar.

Ermenistan'da attığı her adımı başta Ermenistan olmak üzere dünya basınına servis edilen Kardaşyan üzerinden öncelikle Türkiye'ye mesaj vermeye çalışıldığı bu psikolojik harekatın ana hedefi ise ermeni kızlarını Ermenistan'dan koparak Dubai'de fuhuş sektöründe kullanmak. 

Diğer bir adıma tüketim bağımlılığını artırarak Ermenistan'da var olan ekonomik krizi tetikleyip operasyona açık ülke haline getirmek.

Batının meşhur ettiği sanatçıları zaman zaman böyle operasyonlarda kullandığını bilmeyen yok. Bilinmişlik kat sayısını artırdığı sanatçıları bölgesel operasyonlarda kullanmak modası en son Ermenistan'ı vurmaktadır.

Kim Kardaşyan artık bir operasyonel sanatçı olarak inandırıcılığını kaybederken devreye 2. bir adım olarak Papa girmiştir. 

Papanın Türkiye'ye gelmesi hakkında pek çok yorum yapıldı ama esas gözden kaçan iki şey oldu bunlardan birincisi Papa'nın Ortodokslarca ruhani reis kabul edilen Fener Rum patrikhanesini ziyaret etmesidir.

Ukrayna'da cereyan eden savaşın arkasında yatan asıl sebep Katolik Ortodoks savaşı olduğundan Papa Rusya'yı Ortodoks alemi içerisinde yalnızlaştırmak için bir hamle yapmış oldu. Türkiye'de bu olay pek anlaşılamamışsa da Ortodoks aleminde beklenenin üzerinde yankı yaptı. Diğeri ise Papanın Ermenistan sınırı hakkında yapmış olduğu açıklamadır. Rusya'ya rağmen Ermenistan sınırının açılmasının istenmesi yine Ortodoks kiliseleri içerisinde sayılan bağımsız ermeni kilisesiyle Rusların arasını açmak böylece Rusya'yı iyice yalnızlaştırmak istenmesiydi. 

Papa Putine karşı yaptığı bu 2 hamleyi devam ettirerek 24 Nisanda Ermenistan'a davet edilmişti. Putin devreye sokulan bu hamleyi bertaraf edebilmek için 24 Nisanda Ermenistan'a gideceğini daha önce açıklayarak Papanın Ermensitan'a gelmesini engellemiştir. Papa'nın Ukrayna krizinde Rusya'yı yalnızlaştırma hamlesine takviye olarak Kim Kardaşyan'ın devreye sokulması şimdi bir bütünün birbirini tamamlayan parçaları gibi işlemektedir. 

Magazin basını üzerinden yürütülen bu algı bir kaç gün daha kamuoyunu meşgul edecek gibi. Putine karşı Ermeni sorunu bahane edilerek girişilen bu hamleye bakalım Putin nasıl cevap verecek. Papa Kim Kardaşyanı niye öptüğü şimdi daha iyi anlaşılıyor. 

Papa ve Kim Kardaşyan bir hamlenin ikiz kardeşleri operasyonudur, asıl gaye Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı yürüttüğü propagandanın desteklenmesi gibi gösterilerek el altından ise Ermenistan'ı Rusya'dan kopararak batıya bağlamak. Şimdi Putine çok iş düşmektedir. Türkiye'ye karşı sinsice yürütülen bu propagandayı 24 nisanda yapacağı açıklamalarla bertaraf ederek batı alemini Papanın Kardaşyanı öpmesi amortisiyle başbaşa bırakmalıdır. 

Yazarın Diğer Yazıları