Diyetisyen Merve Altay

Merhaba

Diyetisyen Merve Altay

Vansesi gazetemizin değerli okuyucuları bundan sonra cuma günleri bu köşede sizlerle birlikte olacağım. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeyi konuşacağız.

Ben kimim?

Ben memleketini seven  Vanlı iş adamı Ata Altay'ın kızıyım. Yüksek öğrenimimi İstanbul'da  tamamladım. Halen  İstanbul'da özel bir hastanede diyetisyenlik mesleğimi sürdürüyorum. Hemşehriniz olarak  kendi memleketimin insanı için de birşeyler yapmak istedim. Bu doğrultuda   Van'ın 81 yıllık ilk gazetesi Vansesi gazetesinde sizlerle her hafta yeni bir bilgi  paylaşacağım. Özellikle doğru beslenmeye dair merak ettiğiniz tüm  konuları bu köşede ele alacağım. Ayrıca sizin sorularınızı cevaplamak için yazacağım. Sizlerde sorularınızı mail adresime, köşe yazımın yorum kısmına iletebilirsiniz.

Değerli okurlar...

Vansesi gazetesinde yazmak istememin en büyük sebebi memleketimizin ilk gazetesi olmasıdır. Cesur, özgür, bağımsız, ilkeli, yeniliklere ve doğru bilgeye 81 yıldır açık olmasıdır. Vansesi gazetesi sonuçta  hepimizin  gazetesidir.

Beslenme, diyet günümüzde hemen hemen herkesi yakından ilgilendiren sağlık konularıdır.

Peki nedir bu diyet dersek bizim aramızda geçen 'az yesen, zayıflarsın mıdır' yoksa gün içinde neler yediğimizin farkında olarak mı yememizdir.

Diyetten kelime anlamı olarak insanlar hep uzak dururlar yememe fikri çok da cazip gelmediği için ancak çok yiyerek de zayıflamak veya mevcut kilomuzu korumak mümkün. Asıl önemli olan hastalık durumunda nasıl beslendiğimiz ve ne kadar su tükettiğimizdir.

'Ne yersek oyuz' yediklerimiz bizi iyileştirebilir de daha çok hasta edebilir de. Yediğimiz besinler bizim gün içerisinde kendimizi yorgun ve halsiz hmemize sebep olabilir. Buna sebep olan gıdaların neler olduğunun farkına varmak için bu köşe yazısını her hafta takip ediyor olun.

Sağlıcakla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları