Cem Öksözoğlu

Oluşacak gönül köprüsü yıkıldı

Cem Öksözoğlu

Uzun bir aradan sonra istemeyerekte olsa bir mevzuda yazı yazmam gerektiği fikri hasıl oldu kendimce. Konu dünkü Elazığspor-Vanspor maçı.

Futbol 3 neticeli bir temaşa oyunu. Yenmekte var yenilmekte puanları paylaşmakta. Takımlar arasındaki rekabette her türlü sonucu alabilirsiniz. Ancak futbolun neticeden daha önemli kültürler arası köprü görevi gören birleştirici tanıtıcı gizil bir işlevi var. Bence bu gizil işlev işin sportif yönünden daha önemlidir. Hele ki Türkiye gibi türlü siyasi sosyal sıkıntıların olduğu bir ülkede bu işlev daha önemli bir misyon üstlenmektedir.

Dün Doğu Anadolu'nun 2 önemli kenti 2 önemli takımı karşı karşıya geldi.2010-2011Futbol sezonundan bu yana ilk defa karşılaştığımız Elazığ spor maçı öncesi Vanspor FK başkanı Sayın Servet Yenitürk'ün zeytin dalı uzattığı centilmenlik göstergesi mesajlarından sonra Elazığ spor kulübü yöneticilerinin de dostluk mesajlarına olumlu demeç vermeleri kendi adıma sevindirici bir durum idi. Geçmişte yaşanan sıkıntıların son bulabileceği izlenimi hasıl oldu bende. Her iki kulübün için de bulunan provokatörlerin ekmeğine yağ sürülmeyecekti inşallah.

2 kent arası karayolu ile 475 km. Yani çokta uzak sayılabilecek bir mesafe değil. Lakin gönül olarak beyin olarak bakış olarak maalesef Edirne'den bile birbirimize uzak olduğumuz dün Elazığ sentetik saha 'da bir daha gözler önüne serildi. Karşılaşmaya yaklaşık 10 kişilik ekip ile giden Karakobralar taraftar grubu ve yaklaşık 10 kişilik yönetici grubumuz maç başlamadan önce sahaya girdikleri andan itibaren ağza alınmayacak ağır hakaretlere ırkçı söylemlere maruz kaldılar. İnanın ki maçın sonucundan çok daha önemli idi dostluk kardeşlik gönül bağı oluşturmak.

-Elazığ bize Kırşehir'den Bandırma'dan daha mı uzaktı her anlamda?

-Tabii ki hayır.

Ama 1 Aralık 2019 pazar günü saat 15.00 itibariyle Elazığ Bizim için Avustralya'dan da Kanada'dan da daha uzakta.

Kurulabilecek her türlü köprüyü yıktınız Elazığlı Beyler bayanlar kulüp başkanı kulüp yöneticileri Elazığ spor taraftarı. Tamiri çok zor olan büyük tahribatlar yarattınız 2 kent arasında. Provokatörlerin ekmeğine yağ sürdünüz ellerini ovuşturmasını sağladınız. Bir kenti toptan olarak Vatan haini PKK'lı ilan ettiniz. Aile mefhumunu zedelediniz ağza alınmayacak küfürler ettiniz.

Aslında 2 kent arasında oluşabilecek gönül köprüsünü yıktınız.

Tek kelime ile yazıklar olsun.

Yazarın Diğer Yazıları