Cem Altaylı

Yurt'ta Barış Dünyada Barış

Cem Altaylı

Gövde yapısı  modern, gelişmiş, uygar görünümündeki  fakat kafa yapısı,düşünme sistemi ile ilk çağlardaki gibi sömürme ,yok etme egosundan bir adım öteye geçmemiş, sözde demokratik ülkeler,Afganistan,Irak, Libya,Mısır vs ülkeler sonra içini mikser misali  karıştırdıkları Suriye'ye de barış götürmek için hazırlanıyorlar.Ama bilsinler ki gittikleri her yerde daha çok ölüm,daha çok açlık, daha çok vahşet daha çok hastalık bıraktılar.
Bunlardan en beteri de  Suriye olacaktır. Suriye'ye müdahale içinde her türlü pisliğin bulunduğu büyük bir vidanjörü helikopterle kaldırıp havada patlatmaya benzer. Patlayan vidanjörün içindeki pislikler her tarafa yayılarak herkes bu pislikten hissesine düşeni alacaktır. Özellikle Türkiye gibi birçok  yumuşak karnı olan ülkelere olan olacaktır.
Yıllar Tıp alemi kansere neşterle müdahale ederek hastalığın tüm vücuda  yayılmasına sebep oldu.  Daha yeni yeni kanserli hücreyi bulunduğu bölgede hapsetme yöntemi kullanılmaya başlandı.
Onun içindir ki  savaş seçeneği en son düşünülmesi gereken bir seçenektir. Barışın, ne demek olduğunu bizim ülkemizden daha iyi bilen bir ülke olmamasına rağmen  dış politikada tam tersi bir tutum izlememiz  sonrası için çok vahim olaylara kapı açmaktır,
Başka şehirlerden gelen tanıdıklarımızla bir olup kendi mahallemizdeki çocuklara dayak atarsak tanıdıkların tatilleri bitip evlerine döndüklerinde mahallede gezemeyen, hatta evinden bile çıkamayan çocuklara benzetmeyelim ülkemizi.
***
KUTLAMA
30 Ağustos Zaferinin 91. Yıl dönümü münasebetiyle bu ülkeyi bize şehitler, gaziler vererek bırakan Mustafa Kemal Atatürk' ve silah arkadaşlarını bu güzel vatan uğruna can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyorum. Aziz ruhları nurlar içinde olsun.
TEBRİK
Van'ımıza  Konya  ilimizden  gelerek  görevine başlayan  Sayın Valimize hoş geldiniz derken çok sorunlu bir şehirde sonsuz başarılar temenni ederim.
Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları