Cem Altaylı

Yeni Türkiye

Cem Altaylı

Kazasız belasız bir seçimi daha geride bıraktı TÜRKİYE.

Millet oyunu kullandı ve güzel bir Van türküsünün sözleri gibi mesajını verdi herkese,

                                    Arpa ektim biçemedim

                                  Ekmeleddini  seçemedim 

                                  Ayıp oldu Bahçeliye

                                  Ben Tayyipten  geçemedim

Bu seçimde en başarılı parti lideri sayın Selahattin Demirtaş'ın yapıcı konuşmaları doğu ve batıya verdiği mesajlar doğu illerindeki bazı olumsuz olaylara rağmen oy oranını %10 lara çıkarmayı başarmıştır.

Bana göre Doğu ve Güneydoğunun ana muhalefet partisi HDP olmuştur, parti tabanına sahip çıkarsa, Esnafı, Halkı bıktıran taş atmalar Cam kırmalar olmazsa önümüzdeki genel seçimlerde parti olarak seçime girip %10 barajını rahatlıkla aşabilir ve başında Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmayan AKP'nin tek başına iktidar olmayacağı bir durumda Koalisyon ortağı bile olur diyorum.

İkinci başarılı iki büyük parti tarafından Çatı adayı olarak sunulan ve adeta yalnız,kimsesiz, yetim gibi bırakılan Sayın İhsanoğlu olmuştur partiler onu aday etmiş sonrada kendi içlerinde bile günlerce tartışılmış CHP ve MHP tabanı ona oy vermemiş yada zahmet edip oy kullansalardı Seçim büyük ihtimalle  ikinci tura kalır, yada oy oranları değişe bilirdi,iki ana muhalefet partisi seçime daha tanınmış bir aday ve iyi bir çalışma yapsalardı Cumhurbaşkanı bile çıkartabilirlerdi, ama ne gezer adamların kazanma diye bir fobileri var üst böyle olunca alttaki taban'da oy vermeye bile gayret edip sandığa gitmiyorlar.

Nasıl ki buğday eksen Ekmek olur, oy verselerdi ve çalışsalardı Ekmeleddin olurdu,

Ama yemin ederim ki bundan sonra Ekmeleddin İhsanoğlu kuyuya düşse ne Sayın Bahçeli’nin nede Sayın Kılıçdaroğlu’nun uzatacağı ipi tutmaz,

13 yılda 9 zafer kazanan AK PARTİ karşısında CHP ve MHP Genel başkanları dahil tüm il örgütlerinin oturup ciddi bir şekilde kendilerini gözden geçirmeli ve yenilenmelidirler yoksa bu durum sonsuza kadar böyle devam edecektir.

Tayyip bey köşke çıktından sonra AK PARTİ Otomatikman %50 oy kaybetmiş oluyor çünkü ondaki karizma hitabet ve siyasi ustalığı hiç kimsede yok. Bu güne kadar seçimlerde kime oy vereceksin diye sorulduğunda her 10 kişiden yedisi Tayyip’e oy vereceğim diyordu sonra Ak Parti den söz ediyordu yani Ak Parti bakalım bu işi nasıl çözecek.

Ama Ak Parti muhalefet gibi düzensiz değil mutlaka tüm detayları düşünüp  tüm planlarını hazırlamışlardır, yoksa  Sayın Başbakan bu kadar  emek verdiği Türkiye ve Dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde 13 sene 9 seçimde oyunu artırarak ve koruyarak tüm olumsuzluklara rağmen partisini ve kendisini yukarılara taşıyan AKP’yi bir Anavatan partisi durumuna düşmesine izin vermeyecektir. Tüm bunları ileride göreceğiz Tayyip Bey nasıl bir Cumhurbaşkanı olur dersiniz. Bir geçmişten birde mevcut ana yasadan örnekle bitirelim yazıyı

Rahmetli Celal Bayar Başbakan olduğunda kurucumuz Rahmetli Atatürk'e benim yetkilerim nedir diye sorunca  Atatürkten şu cevabı alır

...Dış politikayi ben belirlerim elçileri ben tayin ederim bunlara karışma Valileri polis müdürlerinide ben tayin ederim bunlarada karışma ordudaki tayin ve terfileride ben belirlerim bunlarada karışma gerisini bildiğin gibi yap.

Bu günün Cumhurbaşkanı da Başbakana Anayasaya göre bunları diyebilir Yök üyelerini, rektörleri,anayasa mahkemesi üyelerini danıştay üyelerinin 4 te birini yargıtay cumhuriyet baş savcısı ve vekillerini askeri yargıtay üyelerini  HSYK kurulu üyelerini atama kararnamelerini hatta TRT genel müdürlüğünü bile ben atarım sakın unutma diyebilir Tüm Ülkemize ve komşularımıza hayırlı olması dileğiyle. 

Yazarın Diğer Yazıları