Cem Altaylı

Yazık bize, hayıf bize

Cem Altaylı

 Kirvem hallarımı böyle yaz rivayet sanılır belki. Gümlemeler değil, param parça ağzımdaki dom dom kurşunu.  Geçen hafta anneler gününü bütün dünyada olduğu gibi bizde ülkemizde kutladık.  Ama farklı kutlamalara imza attık ülkemizde.Reyhanlı'da resmi olarak  51 ölü, onlarca yaralı, param parça olmuş analar,  çocuklar.  Geçen hafta yazı bile yazamadım, öylece oturdum, umutsuz, endişeli kaygılı. Ne olacak bizim ülkemiz? Hiç gülmeyecek mi yüzlerimiz. Daha barış süreci ile yeni yeni umutlanmışken başka acılarla yoğrulmak reva mı bize? O saldırıyı yapan yaratıklar yakalandı, kamera görüntüleri yayınlandı ama neye yarar, onca insana yapacaklarını yaptıktan sonra.  Biz toplum olarak her şeyi sineye çeken çarçabuk unutan "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diye ata sözü olan,  ilkokula "uyu,uyu, yat,uyu" fişleriyle başlayan bir yapıya sahibiz. Reyhanlı'da olanlar başka illerimizde olmasın. Turistik mevsim açıldı, orman yangınları sezonu açıldı, açılacak. Bu yaz emniyet güçleri on kat daha fazla çalışsın. Toplumumuzda artık zahmet olacak ama birazcık uyanık olsun, yeni yangınlar ocaklara düşmesin, analar parçalanmasın, ağlamasın. Ortadoğu öyle bir ateş ki bütün ülkeler maşayı bile başka maşayla tutarken, biz bu ateşi elimizle atmaya çalışıyoruz.                                                                    
19 MAYIS 
EY TÜRK GENÇLİĞİ....
Birinci ödevin Türk bağımsızlığını Türk Cumhuriyeti'ni sonsuza dek korumak ve savunmaktır.Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur bu temel senin en önemli, (güven) kaynağındır.
Gelecektede yurt içinde ve dışında seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyen kötüler bulunacaktır.Bir gün bağımsızlığını ve cumhuriyetini savunmak zorunda kalırsan göreve atılmak için içinde bulunacağın ortamın koşul ve olanaklarını düşünmeyeceksin. Bu olanak ve koşullar çok elverişsiz olabilir. Bağımsızlığına ve cumhuriyetine kıymak isteyecek düşmanlar bütün dünyada benzeri görülmedik bir yenginin temsilcisi olabilirler. Zorla yada aldatıcı düzenlerle sevgili yurdumun bütün kaleleri alınmış bütün gemi yapım yerleri ele geçirilmiş bütün orduları dağıtılmış ve yurdumun her köşesine eylemli girilmiş olabilir. Bütün bu durumlardan daha acı ve daha korkunç olmak üzere yurdun içinde yönetim başında bulunanlar aymazlık ve sapkınlık ve üstelik hainlik içinde bulunabilirler.Dahası yönetim başında bulunan böyleleri kişisel çıkarlarını yurduna yurduna girip yayılmış olan (dış) düşmanların siyasal amaçlarıyla birleştirebilirler ulus yoksulluk ve darlık içinde ezgin ve bitkin olabilirler.
Ey türk geleceğinin kuşakları? işte bu ortam ve koşullarda bile ödevin  türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini kurtarmaktır gereksindiğin güç damarlarındaki asil kanda mevcuttur. (Hıfzı Veldet Velidedeoğlu'nun Türkçesiyle Atatürk'ünn gençliğe hitabesi)
Bu ülkeye canlarını vererek kurtaran ve yaşatan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ey şaçlarını ağaç kakan kuşlar gibi kestiren facebook, internet gençliği, kafanızı bilgisayardan kaldırın, sanal dünyadan gözlerinizi ayırın, gerçek dünyaya bakın. Bu güzelim ülkemizin ellerimizden kayıp gitmesine seyirci kalmayın.  Emperyalist  güçler sizi yönlendirmesin, siz dünyaya yön verin. Gençlik bayramınız kutlu olsun..
Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları