Cem Altaylı

Ya Tutarsa

Cem Altaylı

Günümüzden asırlar önce yaşamış şimdiki Meksika toprakları üzerinde kurulmuş milattan öncede milattan sonraya dek yaşamız zamanımızda bile hala hayret ettirerek kadar uygar toplulukmuş MAYALAR.
Sanat'ta, mimaride, inşaat alanında özellikle astroloji biliminde çok şeyler bırakmışlar günümüze.
Şimdilerde yer küre üzerinde konuşulan bir çok dil ve lehçelerinde kaynağı Mayalardır. Asırlar öncesinden insanlığın ve dünyanın geleceği bügünkü vahim, işler acısı halini görmüş kıyametten farklı durumda olunmayacağını kestirebildikleri için mucidi oldukları takvimi 21-12-2012'de sonlandırmışlardır. 
Peki gerçekten bu tarihte kıyamet mi? Kopacak. Bana gore çoktan kopmuş ama biz insanoğlu farkında değiliz. Okyanusları kirlettik mi? Kirlettik. Denizleri her türlü kirli atık ve ağır metallerle kirlettik mi? Kirlettik. Bir tane nehir, akarsu, dere, ırmak temiz akıyor mu? Akmıyor. Kereste için, altındaki madenler için, iki-üç dönüm tarla için, ülkeler arası düşmanlık için piknik yaparken bir kangal sucuk uğruna dünyamızın akciğerleri olan güzelim nadide ormanları yaktık mı? Yaktık. Verimli tarım alanlarını imara açıp sağlıksız en ufak sallantıda yıkılan, her yağmurda sel suları basan ve içlerinde türlü zinalar yapılan çirkin beton yığınları diktik mi? Diktik. (bina ve zinanın çoğalması kıyamet alametidir)
Bütün yiyeceklerimizi G.D.O'lu yapıp hastalıklı nesiller yetiştirdik mi? Yetiştirdik. Kaynak sularımızın içine edip, H.E.S'lerde kurutup şişe suları içmeye başlamadık mı? Başladık. Maddi çıkarlar uğruna bütün insani değerlerimizi yitirdik mi? Yitirdik. Ozon tabakasını deldik mi? Deldik. Bırakın dünyayı, uzayı bile metal ve uydu çöplüğüne çevirmedik mi? Çevirdik. Binlerce balık türünü yok ettik mi? ettik. Binlerce kanatlı türünü yok ettik mi? Ettik. Yüzlerce vahşi doğa hayvanının neslini kuruttuk mu? Kuruttuk. Yanlış eğitim sistemleriyle, 2+2 yi toplayamayanları mühendis, kibrit kutusu bile tasarlamıyacak yetenekte olanları mimar, kasaplığa meyilli olanları cerrah, köylerde diş çekenleri diş hekimi, kitap okumaktan acizleri öğretmen okullarında okuttuk mu? Okuttuk. Hiçbir vasfı olmayanları sırf oy potansiyeli için yıllarca meclise gönderip ülkemizin idaresinde yetkiler verdik mi? Verdik. İki-üç dua ezberleyen insanlara malımızı, maneviyatımızı, ölümüzü, cin çıkarsınlar diye ırzımızı teslim ettik mi? Ettik. Kahve ortamında iyi dedikodu yapanlara gazeteci, ancak tabela yazacak yeteneklere ressam, kerpiç ustalarına heykel tıraş payesi verdik mi? Verdik. Yıllarca okumuş insanların ürettikleri projelerin (kamu veya özel) müteahhitlik kısmını, yapım işini nerdeyse ümmi, okuma yazması olmuyanlara yaptırdık mı? Yaptırdık. Atom'u bulup hem kendimizi, hem dünyamızı hasta eden nükleer santraller kurduk mu? Kurduk. Silahı icat edip hem mertliğimize hemde canlara kurşun sıktık mı? Sıktık. Kanalizasyon sistemleriyle göllerin, denizlerin içine ettik mi? Ettik. Sonar içine ettiğimiz bu sularda, neşe içinde kulaç atıp, boklu balıklarla rakı keyfi yaptık mı? yaptık. Sirklerde bisiklet süren maymun ve ayıcıklara bakıp hayretle alkışlarken iki ayaklı öküzlere sürücü belgesi verip yollarda araba sürerken görüp şaşırdık mı? Şaşırmadık. Dünya üzerindeki kültür varlıklarını sonraki nesillere aktarabildik mi? Aktaramadık. Ülkemizin etrafı ateş çemberine dönmüşken büyüklerimiz kürsülerde en mahrem yerlerin sohbetlerini yapıyorlar mı? Yapıyorlar. Önce ki yıllarda büyüklerin yanında çocuklarımızı bile kucağa almayı ayıp sayarken, şimdilerde halka açık parklarda kız arkadaşlarımızı kucağımıza alıyormuyuz? Alıyoruz. Moda trendleri sayesinde önceki yıllar giyinip sokağa çıkan bayanlar şimdi neredeyse soyunup çıkıyorlar mı? Çıkıyorlar. Ve Mayalar Nasrettin Hoca'nın Akşehir gölünü mayaladığı gibi asırlar öncesinden bir mayalama yapmışlar, ya tutarsa! Kıyamet kopsa bile Fransa'nın dağ köyü ile bizim İzmir'in Şirincesi Nuhun gemisi misali dünyanın her yerinden gelen ırkları koruyacaktır. Telaş etmeyiniz elbirliği ile dünyanın içine etmeye devam edelim.
Hoşça kalın

Yazarın Diğer Yazıları