Cem Altaylı

Senede Bir Gün

Cem Altaylı

Senede Bir Gün

Bu gün 24 Kasım

Bugün öğretmenler günü 

Evinden, Anasından, Babasından, oyuncaklarından ayrılan minicik yürekleri korkuyla,telaşla, endişeyle  çarpan çocukları büyük özveri ile ,fedakarlıkla Anaokulunda başlayıp üniversiteden mezun eden hiç bir zaman ana gibi baba gibi haklarını ödeyemeyeceğimiz insanların günü.

Evinde,ana ,baba, olan aldığı ücretle geçim savaşı veren öğretmenlerimizin günü 24 kasım.

Dışarıda hayatın zorluklarıyla savaşan ama sınıflardaki 30-40 kişilik öğrencilerini görünce tüm dertlerini okulun dışında bırakıp  o küçük, büyük,genç bireyleri hayata  hazırlayan, internet dünyasının getirdiği kolaylıkla  tüm doğru yanlış bilgilere bir dokunuşla ulaşabilen her bilgiden haberdar olan cin gibi çocukları çağın gerisinde kalan müfredatla eğitmeye çalışan tüm öğretmenlerin senede birde olsa günlerini kutluyor hayattan göçenlere rahmet diliyorum........

,,+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

                                        CIIIZZ LAVED         

Onca yıllardır modası ve modeli eskimeyen Anadolu'da  İçanadolu'da,Egede, Akdenizde, Karadeniz'de,Marmara'da,köylü insanların çiftçinin hayvancının yaşlının gencinin ayrılmaz parçası olan bakım istemeyen kirlenince yıkanan yırtılınca dikilen ayakkabılar

Ermenekte acısından sonra her yanı her gün kömür karası olan madenciler gibi kara renkli cızzlaved.

Toprak altında ölüsünü kurtarıp yine toprağa gömdüğümüz madencilerden birinin babası olan Recep amcanın ayaklarında gündeme oturdu  o ayakkabılar tüm acıları tüm sorunları tüm ihmalleri bağırdılar ağız gibi açılan yırtıklarıyla tüm dünyaya.

Ama kimse anlamadı anlayanlarda sustu taaki  yeni maden kazalarına kadar.

Bir tek vali anladı o yırtıktan çıkan feryatları ve yeni bir deliksiz suskun CIIZZLAVED gönderdi . Recep Amcanın tüm sorunları bitti bitti.

 

Yazarın Diğer Yazıları