Cem Altaylı

Hayırlısı

Cem Altaylı

Seçimlere dört ay gibi kısa zaman kaldı. Siyasi partiler adaylarını açıklamaya ve netleştirmeye başladılar. İsimleri netleşenler ülkeye ve şehrine hizmet edebilme fırsatını yakaladıkları için çok memnun ve mutlular. Bu mutlulukları  zaten kameralara yansıyor. Çıktıkları yarışta ipi göğüsleyemeyen diğer aday adayları ise en azından isimlerinin duyulmasının verdiği mutlulukla yetinecekler. Seçimlere en ciddi bakan siyasi parti AKP’dir. Tüm geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimler öncesi de başta Sayın Tayyip Bey olmak üzere AKP tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla şimdiden harıl harıl çalışmaya başladılar.

Diğer partiler daha gayret edip oturdukları yerden kalkamamış haldeler, BDP doğudaki oyları çantada keklik misali görüyor, ellerindeki belediyeleri bile kaptırırlarsa hiç şaşırmamak lazım.

Büyük Şehir tabelasına kavuşan Van’ımızda BDP'nin Büyük Şehir adayı Sayın Bekir Kaya  oldu. Kendisi her kesimin sevgisini kazanmış bey efendi bir şahsiyet göreve başladığında önce deprem vurdu sonra hapis cezası uygulandı beraat ettiğinden beride gerek alt yapı gerekse asfalt çalışmalarında Van’a tarihinde görülmemiş bir hizmet sundu. Nasip olur yeniden görev verilirse Van'a yapacağı ilk hizmet iyi bir alt üst yan kadrolar oluşturmak ve bir an önce imar durumunu düzeltip, Van'a yatırımların önünü açmalıdır, tabi bunun için önce çok çalışıp seçimi kazanması gerekmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisinin  Büyük Şehir adayı yarın açıklanacak ve %99. Osman Nuri Hoca olacaktır. Kendileri çok iyi bir hatiptir ve her kesimden oy koparacak, ikna becerisine sahiptir. BDP'yi zora sokacak en iyi adayı bulmuş oldukları için AKP yi kutlamak gerekir.

Zaten Tayyip beyin amacıda belediye başkanı olabilir mi den ziyade seçimi alabilir mi olmuştur.Bu konuda en başarılı parti, AKP’dir .

Dışarıya yansımasa da BDP seçime bazı oy depolarını kaybetmiş küstürmüş olarak gidiyor ne diyelim, Van için en hayırlısı olur ve artık Van’ın sorunları çözüme kavuşur temennimiz bu yöndedir.

Seçmenin bakışına gelince seçmen memleketten çok kendi çıkarlarına bakıyor Belediyede hangi ekiple işimi hallederim  anlayışı hakim, A, B, C fark etmiyor.

 Geçenlerde TV kanallarından birinde Kayseri de sokak röportajları vardı. Spiker soruyor rast gele birine Kayseri hayvanat bahçesine dinozor  getirilecekmiş sizce nasıl olur? Hemen hemen hepsi çok iyi olur çok güzel olur çocuklarımız görürler diye cevap verdiler. Hiç biri kalkıp ta ulan dalgamı geçiyorsun,  asırlar önce yok olmuş bir canlı türü nasıl getirilecek  diye sormadı. Çünkü toplum olarak ümmüyüz. Onun için koy sandığı ortaya vatandaş kuzu kuzu oy kullansın.  Türkiye’de  en kolay iş seçilmek ve ahaliyi yönetmek.

                 Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları