Cem Altaylı

Harmanda yüzü olmak

Cem Altaylı

Parçalanmış lime lime edilmiş Osmanlı imparatorluğundan kalan bu nadide toprakları Atatürk ve silah arkadaşları vatan etmek için büyük mücadeleler vererek her santimetrekaresini kanlarıyla suladılar. Asil kahramanlar öyle bir temel atmışlar ülkemiz yıllardır hem tüm dünyanın leş yiyici ülkelerinin saldırılarına hem de içimizdeki destekçilerinin ihanetlerine direnmiş ve direnmeye devam ediyor.

Yeryüzünde bu kadar düşmanı, ihanetçisi olan başka bir ülke yoktur. sanırım olmayacaktır. Tüm dünya ülkelerinin parçalamak için pençe attığı bu toprakların her türlü nimetinden faydalanıp sonrada vatanın can çekişmesine sinemada film izler gibi bakan hissiz duyarsız, menfaatine dokunulduğunda devletine hakaret etmekten utanmayan insanlar topluluğu bizden başka hangi gelişmiş ülkede var.

Yeter artık, dursun bu akan kan. Yeter artık insanlarımızın insanlarımıza yaptığı hainlikler. Bunca yıldır verdiğimiz canları hangi ülkeyle savaşa girseydik bu kadar canı vermeden o ülkeleri işgal ederdik. Terörle mücadelede verdiğimiz canları, harcadığımız mühimmatı ve maddi kaynağı hangi ülke harcayabilir. Bir yıl dayanmazlar teslim bayrağını çekerler.  Bu ülkede yönetimde söz sahibi olan siyasi partiler,  askeri ve sivil tüm kurumların en alttaki ve en üstteki yetkilileri lütfen bir araya gelerek iç ve dış politikalardaki eksileri artıları, yanlışları doğruları bulun ve yeniden daha akılcı, sonuç veren politikalar doğrultusunda planlar yapın. Bitsin artık bu kan, bitsin artık ülkemizin yok edilmesini amaçlayan kalleş saldırılar.

Kan emiciler Irak'ı işgal edip parçalarken Irak halkının mülteci olan okumuş, elinden iş gelen sağlıklı ve varlıklı insanlarını koyun seçer gibi seçerek ülkelerine götürdüler.  Geride kalan mazlum, mağdur yoksul Iraklı insanlar topluluğu da ülkemize sığındı.  Bu günde Suriye mültecilerinin elit tabakası, nitelikli olanları yine Batı ülkeleri tarafından kapışılıyor. Iraklı mülteciler gibi çaresiz Suriyeli üç milyona yakın mülteciye yine ülkemiz sahip çıkıyor.

Denizlerde gözünün önünde batan teknelerde boğulan yurttaşlarını, akrabalarını ölüme terk eden Suriyeli insanlar ülkemizde cirit atmaya başladılar.

Önümüzdeki yıllarda her türlü pis işlerde bunları görmemiz hayal değil. Mülteci sorunu kesin bir şekilde bitirilmelidir. Hayır hasenatı, insanlığı birazda başka Müslüman ülkeler yapsın.

Ülkemizin sınırları yolgeçen hanına dönmüştür. Ajanlar bu topraklarda bu ülkenin vatandaşlarından daha rahat ve daha güvenle dolaşıyor. Bu süreçte dış ticaretimizin ve turizm gelirlerimizin en büyük kısmını oluşturan, Kurtuluş savaşı döneminde ve sonrasında sanayimizin temellerinin atılmasına en büyük desteği veren kuzeydeki en büyük, en güçlü komşumuz Rusya'dır.  Saatte 800 ile 1800 km hızla uçarken yaptığı sınır ihlali nedeniyle vurup düşürdüğümüz Rus uçağı bence düşürmemiz gereken en son uçak olmalıydı.

 

Madem ki sınır ihlali nedeniyle uçak vuracağız o zaman hemen hemen her gün defalarca sınırlarımızı ihlal eden Yunanistan uçaklarını düşürsene..

Demem odur ki, ya bu konuda esnek olalım, yada herkese aynı sert tavrı koyalım.

 Bu ülkeyi yönetenler ve ülkede yaşayan vatandaşlar artık bir olalım pir olalım. Dursun bu hayâsızca akın. Yeter akan kanlar, yeter artık. Ülkemiz Beyrut'a döndü. Hergün yaşanan ölümler kan, göz yaşı oradan oraya göç eden sefil perişan insanlar, parçalanan dağılan yuvalar içimizi acıtıyor.  Babasız, anasız, bacısız, kardeşsiz, evlatsız, evsiz, aşsız, işsiz kalan insanlar artık görmek istemiyoruz. Ayyuka çıkan, ülkemizin ve insanlarımızın üzerinde oynanan kirli oyunlar artık oyun olmaktan çıkmıştır fütursuzca saldırıya dönüşmüştür.

 Bölgemizde adı konmamış üçüncü dünya savaşı yaşanmaktadır. Bu savaşın ateşi maalesef ülkemizi yakmaktadır.  Ülkemize saldıran kesimin tek amacı bizlerin yaşadığı bu ülkenin zayıflaması yok olmasıdır.

 El ele vererek birlik olalım, bu oyunları kalıcı olarak bozalım. Akıllı politikalar üreterek komşumuzla sorunları bitirelim.  Gelecek nesillere bırakacak bir ülkemiz kanlarını canlarını veren ecdadımızın öbür alemde yüzlerine bakacak yüzümüz olsun.  Güzel bir söz var "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz"  Hepimizin bu güzel ülkenin tüm sorunlarının çözümünde emeğimiz izimiz olsun ki bu güzel ülkede yaşamak için de yüzümüz olsun.

Yazımı noktalarken kafama takılan bir ayrıntıyı da paylaşmak istiyorum.

Şehit cenazelerinde namaz kıldıran imamlar namaz sonrası cemaate "hakkınızı helal ediyormusunuz" diye soruyorlar. Burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Hocam, bir defada genç yaşta bu vatan toprağı ve üzerinde yaşayan çoğu duyarsız, vicdansız insanlar için kanını ve canını veren o musalla taşındaki canlarda kimin ne hakkı olabilir ki? Ayrıca sor bakalım o yiğit insan hakkını helal ediyor mu?  Hocam, asıl helâlık alınması gereken onlardır.  Hocam onlardan helallik al yoksa işimiz zordur.

Güzel bir ülke dileğiyle.

Yazarın Diğer Yazıları