Cem Altaylı

Hainler başarmış olsaydı ne olurdu!

Cem Altaylı

Yaradan korusun alçak darbeciler başarılı olmuş olsaydılar, inanın sokaklarda asker, polis, vatandaş çatışmaları yaşanır, ülkemiz kan revan içinde kalırdı. Birilerinin beklediği, istediği acı tablo ortaya çıkardı.

Yıllarca iktidarlara yalakalık ederek bulundukları yerlere tutkal gibi yapışanlar yeni güce sarılıp eski tapındıklarını yıkmaya başlamış olurlardı. Yeni gücün paspası olmak içinde  sıraya geçmişlerdi bile. Her kesimden insanlar ellerinde gözyaşı  şişeleriyle yeni gücün gözyaşlarından teberrük diye bir damla kapmak için birbirlerini ezmeye başlamışlardı bile. İşsiz kalan heykeltıraş ustaları yeni gücün heykellerini yaparak köşeyi dönmeye başlamış olurlardı.  Bütün terör örgütleri sulh içinde olur, göbekten bağlı oldukları malum ülkelerle birlikte ülkemizin haritasını yeniden çizmeye ülkemizi emperyalist hesaplara göre yeniden şekillendirmeye başlamışlardı bile.

Bunları düşünmek bile ürkütücü.

Aziz vatanın gerçek sahipleri, bundan sonra işiniz  ve işimiz çok zor. Ülkeyi yönetenler, işiniz çok zor.

Yaradan hepimizin yardımcısı olsun. Tüm siyasi partilerle, ordumuzla, polisimiz ve vatandaşlarımızla el ele vererek bu ülkeyi bu durumdan yeniden düzlüğe çıkaracağız.

Bu arada herkese Atatürk’ün Büyük Nutku’nu okumalarını tavsiye ediyorum.  İçeride dostumuzu, düşmanımızı belirlerken dünyadaki dost ve düşmanları da bilmenin zamanı gelmiştir.

Bu kötü günlerin güzel tarafları da olmamış değil. Bizler bilhassa Doğu bölgesinde olanlar al bayrağımıza hasret kalmıştık. Resmi bayramlarda bile resmi kurumlar dahi bayrak asmaktan korkar hale gelmişti. Şimdi her yerde bayrak görüntülerini kana kana su içmek misali görmek çok güzel  bir duygu. Milletimizin tek vücut olması, ortak duygular etrafında toplanması çok güzel. 

Demem o ki, ey halkım her zaman uyanık olmak lazım.

 Bunlar engerek ve çiyanlardır,  bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları tanıda uyan. Bu namustur künyemize kazılmış,  buda sabır ağulardan süzülmüş.  Sarıl bunlara sarılda..

Cemaat liderini  Amerika’dan istedik verirler mi? Hiç zannetmiyorum. Amerika’yı köşeye sıkıştırma ve tercih yapmaya zorlayacak konumda bir ülke olsaydık Amerika  Başkan Obama’yı bile teslim ederdi. Ama o şahsiyeti bize vermez.

Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları