Cem Altaylı

Gerginlik

Cem Altaylı

Yerel seçimler hızla yaklaşırken parti liderlerinin söylemleriyle ve ülkemizde yaşanan olayların birikimiyle toplum gerildikçe  geriliyor.

Bu gerilmeler ya kırılmayla yada zemberek gibi boşalmayla son bulur. Her iki türlüsü de sarsıntılara yol açar.  Temennimiz bu gerginliklerin yerini huzur ve sükunetin almasıdır.

Gelmekte olan baharla birlikte bir ormandaki ağaçlar gibi çeşitli ama birlikte kardeşçe yaşamayı becermeliyiz, başka çaremiz ve olurumuz yoktur. Uğruna bir karış vatan toprağımız için milyonlarca şehit verdiğimiz bu güzel memleket için her türlü hırsızlığa namussuzluğa haksızlıklara  emeğin kanını emen sülüklere karşı onurumuzu haysiyetimizi iffetimizi kaybetmeden yaşamalı ve dik durmalıyız. Büyüklerimizin dediği yaşasın cehennem demeden önce  yaşasın adalet diye bilmeliyiz.

Dünyada teknoloji hızla ilerlerken ülkemizde de" insanlık, dürüstlük, hukuk, adalet, kardeşlik, onur şeref "gibi yüce değerler hızla ilerledi ve ilerlemeye devam ediyor. Öyle ileri gittiler ki maalesef artık görünmüyorlar.

17 aralıkta yolsuzluktan tutuklananlardan sonra yüzlerce polisin, hakimin, savcının, dosyanın, yeri değiştirildi. Hukuktan adaletten anlayan kanunları özümsemiş adaletin ne olduğunu bilen yargı mensupları işin başına geldiler da ancak hak yerini buldu.  Bir aydan fazla içeride suçsuz günahsız tutulan insanlar özgürlüklerine kavuşabildiler.  Darısı yıllardır içeride yatanların başına. En adil cezayı da 17 lira çalıp  17 aya mahkum olan genç aldı, yatarda aklı başına gelir inşallah. Ulan geri zekalı, çalıyorsan 17 milyon dolar çal, on yedi gün yat çık. Ne diye güzel ülkemde piyasayı bozuyorsun, yatta aklın başına gelsin.

***

Bizler aslan Müslümanlar, inancımız gereği tüm olumsuzluklara haksızlıkları öbür dünyaya havale eder ve ruhen rahatlarız.  Onun için “yaşasın cehennem” deriz amma bu son günlerde her yerde paralel devlet ve cemaat sızıntısı olduğu ortaya çıkınca şahsen benim dimağımda bazı kuşkular oluştu. Ya sorgu meleklerine,  cehennem zebanilerine de paralel devlet sızdıysa ne olacak? Ya cehennemin odun kömür ihalesini ülkemizden bir müteahhit almışsa ve kalorisi düşük odun kömür vermişse nasıl yanacak?  O suçlular oradaki görevlileri de değiştirmek zor olmayacak mı? Ya da parası olan rüşveti verip cehennemin sauna bölümünde ter atıp oradan cennetin ırmaklarına kulaç atarken yaşasın cehennem diye bağıracak mı?

***

Temelin hanımı Fadime ölmüş, yıkamışlar kefenlemişler,  camiye götürüp namazını kılmışlar. Cemaat tabutu sırtlamış tam camiden çıkarken tabut caminin kapısına çarpmış, çarpmadan sonra bakmışlar tabuttan bir inilti geliyor. Açmışlar tabutu, bakmışlar ki Temel’in karısı dirilmiş. Hemen hastaneye koşmuşlar. Ve kadın on yıl daha yaşamış. sonra hastalanıp yine ölmüş aynı camiye götürmüşler, namazını kılmışlar.  cemaat tabutu sırtlamış tam kapıdan çıkarken Temel telaşla bağırmış “ula cemaat gözünizi seveyum kapuya dikkat edin” demiş.  Ha seçimlerde sandıklara dikkat edelim vatandaşın kullandığı oylar sarsılmasın.

 Hoşçakalın

Yazarın Diğer Yazıları