Cem Altaylı

Değişim

Cem Altaylı

Yeryüzünde her şeyin hızla değiştiğini düzgün işlerin tepetaklak, tepetaklak olan işlerin ise  bir anda düzgün oluverdiği tek ülke sanırım bizim ülkemizdir.

Olayları, gelişmeleri, takip etmek çok zor, takip ettiğimiz olayları anlamak daha zor. Yıllarca Gülen Cemaatinin büyük destek verdiği neredeyse Cennetin yolu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden geçer dediği günler yerine bir anda “bunlar bizim cennete bile girmemizi istemiyorlar yapılanlar karşısında sabır edin ve hacet namazını kılın” söylemleri ile dolu günlere döndü.

Uzun zamandır, Yargıda, Emniyet Teşkilatında içten içe çatışan, kaynayan, Cemaat ve AKP çekişmesi son olarak dershanelerin  kapatılması demeçleriyle iyice ortaya çıktı ve ipler kopma noktasının sonuna kadar gerildi.

Hükümetin dediği yani eğitim okulda olur Dershaneler kapatılmalıdır, doğru bir söylemdir, ama bu bir anda olacak iş değildir.

Yıllarca eğitimdeki yanlış uygulamalar dershanelerin yolunu açmış okulların büyük eksiklerini gideren büyük bir sektör, büyük rantlar döndüğü binlerce çalışanının ekmek yediği bir bacasız sanayi haline dönüşmüştür.

Okullardaki yetersizlikleri olumsuzlukları, gidermeden dershaneleri kapatmak pek doğru olmuyor gibi hele hele seçim arifesinde iktidar partisi Cemaatle restleşmeyi niye göze alıyor anlamış değilim. Öğrenci evlerinin asıl ucu Cemaatin her ildeki öğrenci evlerine uzanırsa şaşırmamak lazım.

Sayın Başbakan’ın içeride ve dışarıda büyük ses getiren Barzani ile Diyarbakır çıkarması inşallah seçimle beraber sona ermeyecek olan çözüm sürecine büyük katkı sağlayacaktır, ama bu buluşma her fırsatta Kuzey Irak'a gidip Barzani'yi ziyaret eden BDP yöneticilerini pek mutlu etmemiş görünüyor ki bu konuda haklılıkları çok. Çünkü bölgedeki aşiretler üzerinde Barzani'nin etkisi ile Kürt oyları AKP'ye kayarsa BDP hem Kandil’e hem İmralı'ya karşı karizmayı çizdirebilir. Temennimiz barışın kalıcı olması, Sayın Başbakan dediği gibi dağdakilerin indiği, silahların gömüldüğü barışın hüküm sürdüğü bir coğrafyada, yaşamak hepimizin arzusudur. Bir dönem kasetleri gizli gizli peynir ekmek gibi satılan, adını anmak bile suç olan Şivan Perwer şimdi devlet korumasında en üst düzeyde konuk ediliyor. Olmazların olduğu tek ülke bizim ülkemiz, bakalım daha neleri yaşayacak bu topraklar.

Hoşçakalın

 

Yazarın Diğer Yazıları