Cem Altaylı

Bu gün iki nisan

Cem Altaylı

Ufak tefek olaylarla çok gerilimli olarak girdiğimiz yerel seçimler çok şükür kazasız belasız ufak tefek şaibeli az buz hile dalavere söylentileri arasında bitti.

Vatandaş oyunu hiç kimsenin beklemediği şekilde iktidar partisinin lehine kullandı. Bu kadar gerilime şaibeye gerçek veya gerçek dışı ittifaklara rağmen AKP yüzde 45 oy almayı başardı. Bence muhalefetin çabalarına rağmen bu yüzde 45 oran normal seçim şartlarında yüzde 65--70 oranına denk gelmektedir.

Bana göre iktidar partisine oy veren Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Suriyeli, Rus, Sünni, Alevi tüm vatandaşlar bunu demişlerdir.

Yolsuzluk, Kaset, Yalan, Doğru, İftira, bizleri ilgilendirmez.

Türkiye huzur ortamı istiyoruz, yeniden şehit cenazeleri istemiyoruz, Koalisyon  hükümetleri istemiyoruz, Yeniden sabah erken saatlerde hastane kuyruklarını istemiyoruz. Az çok aşım dertsiz başım, gerisi bizleri fazla ilgilendirmemektedir, başımı örterim her yere girerim demektedir. ben mevcut yapıya bakarım yeşil kartımdan kapıma gelen kömürümden bebek paramdan yonca paramdan olmak istemem, paralel yapı bizleri ilgilendirmiyor, demiştir.

Muhalefetin vatandaşı daha iyi tanımasını tavsiye ederek, ülkemizde kazanan tüm partilerin belediye başkanlarını encümen üyelerini ve muhtarları kutlar başarılı projelere imza atmalarını dilerim.

***

Bu gün İki Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluş günü. Bir kez daha göreve seçilen Sayın Bekir Kaya ve ekibini kutluyorum ve 2 Nisan Kurtuluş gününün Van için milat olmasını diliyorum.

Van’ın  Büyükşehir’e yakışır bir görümüne kavuşmasını, yeşil alanları, yolları ulaşım sorunsu halledilmiş alt yapı, trafik sorunu, su sorunu, imar sorunu v.s kısacası kuracağı elit, çalışkan birikimli  bir ekiple Van’ı Van yapmak için çalışıp ileri ki 2  Nisanlarda İşte sevgili Van halkı, ben ve ekibim bu güzel şehri gerçek anlamda kurtardık” demesini umutla bekliyor, düşmansız ve pişmansız başarılar diliyorum.                                                                                                                                                         

Bir fıkra ile yazımızı bitirelim

Uçak pist başında yolcularını almış uçuş için beklemektedir. Camdan dışarı bakan yolcular uçağın yanına bir arabanın yanaştığını ve siyah gözlüklü iki pilotun bir görevli yardımcıyla el yordamıyla uçağa bindiklerini görünce her halde şaka yapıyorlar diye düşünürler.  Biraz sonra uçak harekat eder ve hızlanmaya başlar. Hızlanır neredeyse pist bitecek ama uçak havalanmamaktadır. Birden yolcular çığlık atmaya başlarlar ve kaptan pilot levyeyi hızla çeker uçak havalanır. Derin bir nefes alarak arkasına yaslanırken yardımcı pilota seslenir “ulan bir gün bu yolcular çığlık atmayacaklar,  geberip gideceğiz diye ödüm kopuyor” der.

Yazarın Diğer Yazıları