Cem Altaylı

Bir işin cılkını çıkarmak

Cem Altaylı

Cumartesi gezi parkı direnişinin 19. günü ve toplantıdan çıkan sonuç bana göre ne yazık ki direnişe devam kararı. Başbakan toplantıyı terk etti ve ortam iyiden iyiye  gerildi. 19 gün direnmişsiniz, tüm illerden destek almışsınız, dış dünya haklı eyleme olumlu yaklaşımlar sergilemiş, marjinal grupları parkın dışında tutmakla herkesin takdirini ve sevgisini kazanmışsınız, yani sanatınızın zirvesine ulaşmışsınız. Kimse size fiske vurmaya cesaret edemez duruma gelmişken bu direnişi sürdürmenin manası kalmamıştır.
Nitekim akşam Gezi Parkı'na müdahale edildi. Bu günden sonra Taksim'de olabilecek her türlü olumsuz hareketin faturası parktaki gençlere kesilecek. Belki de her kesimin gözünden zirveden düşen dağcı gibi düşeceklerdir. Bu güne kadar her hareketleri artı puanlar almışken, tam da 19. günde Atatürk ün 19 Mayısta Samsuna çıktığı gibi onlarda geziden çıkmalıydılar. Birde meselenin öteki yüzü var.  10 yıldır doğrusuyla yanlışıyla bu ülkeyi yöneten ve başında bulunduğu Ak Partiyi yüzde 50-55'lerde tutmaya devam eden, edebilme başarısını gösteren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan basının önüne çıkıp ben ve kabinem istifa ediyoruz ve hükümetten çekiliyoruz derse ne olur bu ülkenin hali?
En büyük kabusu bir gün olurda kazara iktidara  geliriz olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  ve partisi ha C ha HA ha PE  işin başına geçse ne olur?
10 yıldır ekonomi, sağlık, eğitim vs hangi konuda biz gelirsek iktidara bunu, şunu, onu Ak Partiden daha iyi yapacağız diyebilmiş ve halkı ikna edebilmiştir. Muhalefet yapmayı bile abesle iştigal  olarak görenlerden kimse bir şey beklemesin, gelecek seçimde önceki oyunu alsın ben kolumu keserim. Ben Cem ALTAYLI  yedi göbek CHP'liyiz, ama bu yönetimle seçime giden CHP ye oy verirsem elim kırılsın.
MHP'de durum ise ehven-i şer.  Sayın Oktay Vural beyefendinin konuşmaları hep pozitif puanlar kazındırmaya devam ediyor, ama iktidar olsalar bile orada çok duramazlar.  Onun için her iki parti de hızla dönen dünyaya yetişebilmek için fırtına gibi esen gençlere yol vermeleri, partilerini yenilemeli ondan sonra AKP gitsin demeliler. CHP'de MHP'de bu günkü yönetimleriyle AKP'ye hizmet etmekten başka hiçbir şey yapmaz.
***
Pazar günü ikinci sınava giren tüm gençlere başarılar diler, gönüllerindeki bölümleri  kazanıp mesleklerinden zevk alarak bu ülkeye hizmet edebilmelerinin nasip olmasını istiyorum.
***
Bugün 17 Haziran Pazartesi. VATSO  seçimleri yapılıyor.  Her üç adayında listesi  seçkin iş adamlarıyla bezenmiş, her listede sevdiğimiz, sevmediğimiz veya sevemediğimiz şahıslar bulunmaktadır. Dilerim ki oy kullanacak seçici Vanlılar her şeyi bir kenara bırakıp Van'ı yukarılara taşıyacakları şekilde seçmesini bileceklerdir.  Çünkü VATSO tüm derneklerden ve milletvekillerinden daha etkili bir kurumdur. Temennimiz Van'ın sesini detone etmeden, Türkiye'nin  ve Dünyanın her yerine en güzel şekilde duyurabilecek, herkesin gıpta edeceği  projeler üretebilecek bir ekibin iş başına gelmesi dileğiyle… 
 Hoşcakalın

Yazarın Diğer Yazıları