Cem Altaylı

Ayıp

Cem Altaylı

Sayın Kılıçdaroğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın uzattığı eli tutmayıp havada bırakması başta Cumhuriyet Halk Partisi Liderine sonra Vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu’na hiç ama hiç yakışmamıştır.

Kılıçdaroğlu, 12 seçimde Ak Partiye karşı bütün seçimleri kaybetmiş, Cumhurbaşkanı seçiminde de ortaya çıkardığı Çatı Aday ile Sayın Erdoğan'nın en üst makama çıkmasına adeta katkı sunmuştur.

Sonuçta Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı ve Baş Komutan olmuştur. Yemin töreninde mecliste olmayabilirsin, resepsiyona katılmaya bilirsin, ama katıldığın 30 Ağustos töreninde Türkiye Cumhurunu temsilen uzatılan eli havada bırakamazsın.  Devlet yönetimi ve siyaset çocuk oyuncağı değildir. ‘Ben küstüm’ oynamıyorum diyemezsin. Ya uzatılan eli tutacaksın yada katılmadığın diğer törenler gibi o törene de gitmeyeceksin.

 Böyle liderlik CHP ye yakışmıyor.

***

Onlarca komutan suçunun ne olduğunu bilmeden tutuklandı, içeri atıldı, serbest bırakıldı. En mahrem kozmik odalara girildi, gizli belgeler havada uçuşuyor hale getirildi. Uçağımız düşürüldü, tersanelere girildi, sınırlarımız kevgir gibi yolgeçen hanına döndü.  Ülkemizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Ordumuz suskun hale getirildi. Ama tüm bu durumda Sayın Genel Kurmay Başkanımızın gazetecilerin sorusuna cevaben: Kırmızıçizgilerimiz aşılırsa o zaman konuşuruz demesi oldukça sevindirici. Her şeye rağmen çizgilerimizin hala aşılamamış olmasını duymak mükemmel bir duygu.

Etrafımızın ateş ve kanla boğuştuğu bu günlerde Yaradan'ın Atatürk ve silah arkadaşları eliyle bize bahşettiği güzel ülkemizde barışla, sevgiyle huzur içinde nice uzun yıllar yaşamak dileğiyle. 

Yazarın Diğer Yazıları