Büşra Duran

Olumlama cümleleri

Büşra Duran

Merhaba sevgili okurlarım, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bu arada, ben de iyiyim.

Bu hafta ‘Kapı Arası Diyaloglar" köşemde sizlere sabah uyandığımız zaman, söyleyeceğimiz birkaç olumlama cümlesi ve açıklamalarını yazmak istiyorum.

Bu cümleleri düzenli olarak her sabah tekrar edersek ya da en azından ne kadar çok tekrar edersek hayatımıza pozitif enerjileri o kadar çekebileceğimize inanıyorum. Aynı zamanda psikolojimiz de bir o kadar iyi olacaktır. Çünkü; kelimelerin gücü vardır ve sürekli tekrar edeceğimiz bu cümleler bilinçaltımıza yerleşecektir. Olumlama cümleleri ile kendimizi daha iyi hissedeceğinize inanıyorum .

Gelelim bu olumlama cümlelerine "Ben daima güçlüyüm" Kıymetli okurlarım gücünüze inanmanız o kadar önemli ki, çünkü sizi siz yapan en kıymetli hazineniz içinizdeki güçtür. Buna inanırsanız yılmazsınız, daima kendinizden emin kendinizle barışık olursunuz. Çözüm üretme kapasiteniz büyük olur. Moral ve motivasyonunuz da bir o kadar yüksek olur.

"Sağlıklıyım" Sağlık her şeyin başı ve çok önemlidir. Zihnimizi sağlıklı olduğumuza inandırırsak, bu durum bedenimize de yansıyacaktır.

"Ben bir mucizeyim" Kendinizi bir mucize olarak görmeniz, yeryüzünde tek olduğunuzu bilmeniz ve kendinizi sevmeniz psikolojinizi inanılmaz olumlu etkiler. Çünkü her birimiz birer mucizeyiz. Doğuşumuz, bakışımız, duruşumuz, kokumuz, her şeyimiz sadece bize özel ve bizi biz yapan şeylerdir. Öyleyse hepimiz birer mucizeyiz.

"Her şey olması gerektiği zamanda olması gerektiği gibi oluyor" Bunu bilmek, hissetmek ve anlamak sizi çok iyi hissettirecek ve de geçmiş bugün ve gelecekle de barışık duruma getirecektir.

"Seviyor ve seviliyorum" Burada; ‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü.’ Sözü hep aklıma gelir. Sevmek şifadır, şifalıdır. Sevdiğimiz her şeyin bize dönüşü mutlaka ki olacaktır. Sevgi enerjisinde olmak ruha bedene evrene kısacası her şeye o kadar iyi gelecektir ki, Sevelim ve sevilelim…

"Kendimi olduğum halimle kabul ediyorum" Kendiniz olduğunuz için kendinizle barışık olmanız ve kabule geçmeniz sizi daha mutlu ve özgüvenli bir birey yapacaktır.

"Bolluğu bereketi ve tüm güzellikleri hak ediyorum"

Bunu hak ettiğinizi düşünmek bunu daha çok hayatınıza çekecektir.

"Ben para mıknatısıyım" Bunu söylediğiniz zaman para akışının hayatınza girmesi daha kolay olur. Para canlıdır, kıymetli okurlarım. Siz onu severseniz size daha çok gelir. Bunu ilerleyen haftalarda detaylı olarak yazacağım.

"Geçmiş acılarımı serbest bırakıyorum" Bunu söylediğiniz zaman yaşadığınız acı duygular azalmaya yüz tutacak ve negatif etkisi sizin üzerinizden azalmaya başlayacaktır. Geçmiş görevini yaptı ve siz şu an artık özgürsünüz.

"Hayatın akışına güveniyorum" Evet bunu söylediğimiz ve akışa teslim olduğumuz ve teslim ettiğimiz zaman, zaman bizden yana olacaktır.

"Şükrediyorum" Evet şükrettikçe, şükür edecek şeyler artacaktır. Her şey için şükür etmekde fayda görüyorum. Daha bir çok olumlama cümlesi var ama ben en çok kullandıklarımı siz kıymetli okurlarımla paylaşmak istedim.

Bu olumlama cümlelerini her sabah tekrar edelim. Sizleri seviyorum şimdilik  hoşçakalın.

Yazarın Diğer Yazıları