Büşra Duran

Doğru insanı aramak

Büşra Duran

Merhaba kıymetli okurlarım selamlar, Hepimiz doğru insanı arıyoruz! Peki, nerede bu doğru insan? Yoksa doğru insan diye aradığımız bizim öz benliğimiz mi? Doğru insanı aramak! Zor zanaat doğrusu…

Birçok insandan da duyarız, "Doğru insanı bekliyorum" diye. Doğru insan şöyle olmalıdır doğru insan böyle olmalıdır tamam da hangi doğru insan?

Yine birçok insan sonuca varınca doğru insanı bulamadığından yakınır. Çünkü bu insanlar prensini bulana kadar bir dolu kurbağayı öpmek zorunda kalmışlardır. Doğal olarak yıpranmışlardır ve birçok kez savaşmak zorunda kalmışlardır.

Özellikle de bazı nitelikleri kendilerinde barındırıyorlarsa karşılarına çıkan insanların bazı doğru insan kamuflajlarına da yenilmiş olabilirler. Sonrası kocaman bir hayal kırıklığına dönüşmüşse toparlanmak hayli zaman alacaktır.

Bu noktada bireyin kendisine yönelmesinde fayda görüyorum. Doğru olan veya olması gerekli olan birey kendisidir veya değildir. Bu noktada doğruyu dışarda değil içimizde aramak gerekir.

Kendinize odaklanın. Ayrıca öz benliğinde doğru olmayıp doğruyu aramak ise hayli ironiktir.

Dedim ya kıymetli okurlarım zor zanaat herkesin öncelikle kendi zihnini, kalbini ve ruhunu doğru kılması gerekir.

Evrene ne enerji verirseniz size onu verir güzel niyetlerde olun, güzel eylemler yapın evrene ne verirseniz size sunacağı odur.

Aksi takdirde, yine saf süt içmek arayışında olanlar içebilir ama hafif su katkılı olarak iyi insan olalım güzel insan olalım, doğru insan olup doğruları çekelim hayatımıza… Güzelliklere niyetle…

Yazarın Diğer Yazıları