Burhan İçgüleç

Vanlı Gençlerin Gözünden Radyo…

Burhan İçgüleç

Gençlerimizin hayata dair duygularını, düşüncelerini, sorunlarını, başarılarını, beklentilerini ve hayallerini İpekyolu Gençlik Merkezi ile Tutku Fm Radyo aracılığıyla duyurmak isterken bir ön anket çalışması yapalım dedik ve bir şekilde İpekyolu Gençlik Merkezi’ni tanıyan gençlerden 104 katılımcının doldurduğu bir anket çalışması yaptık.  

Gençlerin sesi olmaya çalışırken ortaya çıkan sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Gençlerin en çok tercih ettiği müzikler arasında sırasıyla Kürtçe Müzik, Halk Müziği, Pop Müziği, İlahiler ve Sanat Müziği var.

 Radyo dinler misiniz? Sorusuna % 32,7’lik kesim evet derken % 53,8’lik kesim de bazen diyerek toplamda % 86’lık gençlik kesimi radyo dinliyor.

 “Radyo dinliyorsanız hangi araçları kullanarak dinliyorsunuz?” Sorusuna gençler % 61 ile cep telefonu cevabını verirken ikinci sırada % 54 ile otomobil yer almaktadır. Üçüncü sırada ise % 19 ile radyo tercih edilmiş durumda.

 İpekyolu Gençlik Merkezi’nin her hafta yapacağı radyo programını dinlemek isteyen gençlerin oranı kararsızlarla birlikte % 97 civarında tercih edilmiş durumda.

 “Yapılacak program hangi saat aralığında olursa dinlersiniz?” Sorusuna verilen cevaplarda 20.00 ile 21.00 saatleri arası en çok tercih edilen saatler arasında yer almış.

 “Canlı yayın programına belirli bir alanda kendini yetiştirmiş gençlerin davet edilmesini nasıl karşılarsınız?”  % 98 Oranında faydalı olur derken kararsızları kattığımızda bütün gençler sıcak bakmışlardır.

 “Programa kimlerin davet edilmesini istersiniz?” Sorusuna gençlerin büyük çoğunluğu alanında yetenekli ve dereceye giren gençler derken bu sıralamayı iş adamları ve resmi kurum amirleri takip etmektedir.

  “Yapılacak programın İpekyolu Gençlik Merkezi için faydalı olacağını düşünüyor musunuz?” Sorusuna % 92 oranıyla evet diyenler var. Kararsızlar ise % 6 civarında kalmaktadır.

 “Yapılacak radyo programında hangi konuların konuşulmasını istersiniz?” Sorusuna sırasıyla gençliğin sorunları, kişisel gelişim, eğitim, değerler, bilişim, spor, aktüel konular ve medya başlıkları seçilmiştir.

 “Radyo programına konuk olmak ister misiniz?” Sorusuna gençler büyük oranda konuk olmak istediklerini ifade etmişler.

 “Gençliğe yönelik canlı radyo yayını programının adı ne olsun?” Sorusuna gençlik büyük oranda “Gençliğin Sesi” şeklinde tercihte bulunmuşlardır.

Anket sonuçlarına baktığımızda radyo yayıncılığı Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’ımızda da önemini korumaya devam etmektedir. Bu anlamda gençlerimizin radyo ile araları iyi düzeyde diyebiliriz. Gençler kendileri için faydalı olacak yayınları takip etmekle beraber kendi dünyalarının canlı yayın ortamlarında konuşulmasından da memnun kalmaktadırlar.

Eeeee bizlere de gençlerden gelen bu talebi ete kemiğe büründürmek gerekir diyerek her Perşembe günü Tutku Fm’ de “Gençliğin Sesi” olacağız inşaallah. Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları