Eğitimci Yazar Bahri Yıldızbaş

Yazan, yazar mı?

Eğitimci Yazar Bahri Yıldızbaş

Yazdırılan, yazan mı?
Okuma-yazma bilmek ile okur-yazar olmak arasındaki uçurumu, dereceyi, kültürü, varlığı, değerleri ve değersizlikleri fark edemeyen bir toplumuz. 
Haksız da değiliz. O kadar çok yazar bozuntusu, yazmadan çizen editör, okumadan baskı yapan yayıncı, kes yapıştır yapan asistan peydahlandı ki toplumumuzda... Artık, çocukları ve gençleri korumak İçin, her birine bir koruyucu takip cihazı takacağız. 
Diyelim ki, yazar bozuntusu; sende ahlak sorunu var. Sen ahmak ve sapkınsın, büyüdüğün ortamlardan aldığın eğitimsizlik kültürünü kitaplarına taşıdın. Büyüklerden dinlediğin masalları, sırıtarak çocukların okuması İçin şirin görünüp, algılı, kulağa ve kuşağa hoş gelen "Gül ve Düşün"  ismini verdin. Ardından da, sıkılmadan fabl (öğretici ve düşündürücü) yazarlarından bahsederek kendini savunmaya çalıştın. 
Çocuk Hakları Savunucuları, STK'lar, Kültür Bakanlığı Yayınlar Başkanlığı, İmza gününe götüren veliler, imza günlerine izin veren okul müdürleri, imza gününde çocuklara o kitapları tanıtan yazar müsbeddesi ile poz veren öğretmenler, okul müdürleri, ziyaretlerinde bulunduğu makam sahipleri, hiç biriniz; öğrencilerinizin para ile aldığı, çocuğunuza veya torununuza hediye edilen, okunduğunda direk "cinsellik, sapkınlık, tecavüz, istismar ve ahlaksızlık" algısı yaratan, kapağında sevimli kümes hayvanlarının bulunduğu bu kitabı okumadınız mı? 
Nasıl olurda bu kadar sorumsuz ve şuursuz olursunuz. Okullarda; Türkçe, Edebiyat veya sınıf öğretmenlerinin olduğu, müdürün başkanlığında bir yayın kurulu var. Bu kurul o kitapları okumadan, o kitap okula sokulamaz, tanıtılamaz, yazar okula asla kabul edilmez. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konunun tüm yetkisini okul müdürleri ve yayın kuruluna bırakmıştır. 
Sosyal medyada; okul müdürlerinden tutun, okul sahiplerine, başkanlardan, bürokratlara ve binlerce ebeveyn ile malum yazar ve o  kittap (rezil yazılar) ellerde fotoğraflar çekilerek, sanki; "Sevgili çocuklar, gençler, büyükler, hayvanların birbirlerinden intikam aldığı ahlak dışı fabl meşrudur. Sizde, bu olayı örnek alabilir, sapkınlara gülebilir, hatta önemsiz gibi görebilirsiniz." demektir. 
Kültür Bakanlığı bu kitabı derhal toplatmalı, içerik ve nitelik bakımından, bu tür sapkınlıkları içeren yazar ve matbaalar hakkında yasal işlem yapılmalı, hatta matbaa kapatılmalı, yazar men edilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı ise yazar müsveddesini okullarına sokan, kitaplarını sattıran ve onunla fotoğraf çektirenler hakkında soruşturma başlatmalı, okulların web sayfalarından o fotoğrafları kaldırmalarını, kitapların tümünü toplatarak, ücretlerinin iadesini sağlamalı ve manevi dava açmalıdır. Yukarıda belirttiğim kurum, kuruluş ve tüzel kişilikler olayın/olayların üzerine gitmediği sürece, bu tür densizlik ve hadsizlikler artarak, okur-yazar olmayan yazarım diyenler artacak ve benzeri yazılar ile kitaplar artacaktır. Bana göre bu kitap, bilinçli yazılmıştır. Yazar müsveddesi ile ilgili detaylara girmek istemiyorum..!
Şimdi birileri çıkıp "nereden bilelim" diye saçma ve sıradan savunma yapabilir "farkında olmadık" söyleyebilirler. Evet, sevgili yönetici ve öğretmenler, bu konuda samimiyetinize inanıyorum, inanıyoruz. Ancak ve maalesef; "bilmiyorduk" sözünüz geçersizdir. Emanete bakma yetkileri; bakanlığımız, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, ebeveynler ve anayasada belirtilen haklarla, bu millet tarafından okullardaki eğitimcilere verilmiştir. Nokta...
gecemiz yarındır
nefesimiz hayattır
kırmızımız aldır
naramız dalgadır 
damarımız kandır
gönlümüz sevdadır
yüreğimiz selamdır
dostumuz candır
gökler ışıklarımız 
çocuklarımız
gençlerimiz
umudumuz
yarınımız
Ve 
hayatımızdır

Yazarın Diğer Yazıları