Azmi İlvan

Yaz dedi gönlüm...

Azmi İlvan

An gelir içini dökmek istersin, o an yanında paylaşacağın kimse yoktur ve yapayanlızsındır, hele ki uzuuun yaz akşamları gelmeye görsün, hava taş gibi ağır,  dışarı çıksan bir türlü çıkmasan bi türlü. Beynin de düşüncelerin  ardı akası kesilmez araç konvoyu gibi. Birini geçersin diğerine yakalanırsın. Yani canlar, Can sıkıntısı böyle bişey. Araç konvoyu dedim ya, hani hep küçük araçlar geçse ne alâ, bazen kamyon bazen de yükü ağır koca koca tır misali.
Kafa öylesine dolmuş olur ki, nerden ve nasıl başlasam diye tokmaklar beynimizi.  Derler ya, 40 tilki 40'ının da kuyruğu birbirine değmeyen tilki.
Yaz dedi gönlüm, yaz ki tilkiler birer birer yok olsun, uzaklaşsın kümesimden.  Haa sanmayın benim tilkiler bu gece bahçeme doluşmuş. Bu hepimizin yaşadığı gerçeklerdir. Şartları ister iyi olsun ister kötü. İyi olanın da kümesine tilkiler dadanır kötü olanın da.
*''Kimisi dert'ten içer kimisi neş-e den. Vur kadehi ustam der yanlız adam.''
 Eveet;
Ruh sıkıntısı yanlızlıktan doğar. Kaldın mı bir başına, kendine atarlanır insan.  Son günler de yaşananları  birey olarak tınlamasam da, Millet olarak dert ediyorum işte.  Kim istemez ki huzur ve mutluluk için de yaşayalım,isteriz de ah o tilkiler var ya o tilkiler, ne kilerde yiyecek! ne kümeste tavuk!  bırakmadı.
*İnsan olmak ne zormuş be birader, Seversin tüm canlıları, biri çıkar sevdiğine zarar verir üzülür kahrolursun. Bir fotoğraf gördüm içim acıdı isyan ettim. Yaradan bir can vermiş yaşasın diye, ayaklarını çenesini bağlamışlar, bir cuvala koyup atmışlar suya, daha yaşını bile doldurmamış belki yavru köpek. Katletmişler vahşice, bunu yapan bir Hayvan olamaz!  çünkü onlar bu kadar da vahşi değildir. Bir başkası eğlence olsun diye kesmiştir kulaklarını kökünden. Yaşar doğa da sahipsizce,  buldu karnı doyar bulamadı aç kalır. Bunu bile çok görmüş insan dediğimiz canavar. Burda isyanımı kelimelere dökemiyorum ama,  Can YÜCEL naba ne güzel söylemiş insan olamayan canlıya ''Nasıl anlatayım küfürsüz''  diye başlar cümlenin başı, gerisini siz getirin canlar.
Yaz dedi gönlüm.;
İnsan denen canlının acımasızlığını, kinini, öfkesini, hırslarını ve gözü doymak bilmez bencilliğini. Hangi açıdan değerlendirmek gerekir  bilemiyorum. Bu kadar mı ruh hastası olduk. Nerde kaldı insani değerlerimiz, İnançlarımız.
Bir başkası çıkar ''Ölüler ile uğraşmayın ''der. Kim için söylediğinin önemi yok ,neden niçin dediğine bakmak gerekir. Van'ın kurtuluşun da ermeni komitacılar tarafından şehit edilen Askerlerimizin mezarlarına sahip çıkmak isteyenlere diyor bu sözü hoyratça.
Vanlı Hümanist'tir, Saygılıdır, Nankörlük etmez  Atasına sahip çıkar, Vefalıdır.  Elbette, çürük domates de  çıkar kasadan.! 
Ayıklar atarsın çöpe olur biter. Salçası bile olmaz ama bir kutsal mevzuya salça olmaya kalkar hadsizce patavatsızca.
Son tahlil de derimki;
 Çıkarıp atın hayatınızdan  çürük domatesleri.  İnsan olmanın erdemini yaşayıp yaşatalım...
''Yaz dedi gönlüm engel olamadım''
Aze...

Yazarın Diğer Yazıları