Azmi İlvan

Van'a Davet...

Azmi İlvan

Değerli dostum İkram KALİ,  geçenlerde çok güzel bir yazı almış kaleme. Öyle içten yazmış ki dayanamayıp tekrar tekrar okudum.

Sol yanımda bir sıcaklık htim okudukça. Bizler, yani Van'a uzak düşenler  için Mevlana misali sesleniyor ''Her ne sebepten gittiysen, Yine Gel''

Ahhh ahhh diye iç geçirdim içimden, keşke hiç gitmeseydim Van Cennetinden. Zalim felek neyledin bize diye isyan ettim inanın.  Ama Hayatın neler getireceğini veya neler götüreceğini bilemeyiz.  Yaşam koşulları aldı götürdü herbirimizi bir yerlere.  Ana Baba toprağı bu, ne kadar da ayrı düşsek Sol yanımızdan izleri silinmez, silinmiyor.

Bazen Vandaki canlarımız sitemlerde bulunuyor, niye terk ettiniz diye. Bir yandan haklılar ama terk edenlerin keyfi terk ettiğini söylemek mümkün mü?

Doğup büyümüşün, Suyundan aşından havasından can bulmuşsun, öyle sağlam dostluklar edinmişsin, canının bir yarısını o topraklara bırakmışsın, dönmek istemez mi insan canlar.

Ben kendi adıma söyleyeyim bu can dostlukları, Vanlı canlarımıza özlemlerimizi gidermek için Gurup kurdum. Bir nebze olsun Canlarımızla kucaklaşalım, geçmişi yaşayalım,  Van'ın geleceği  hakkında Vanlıca düşünüp,  öneriler ve yeni yeni dostluklar kuralım dedim. Uzun yıllar Van'a gidememenin verdiği  eksikliği giderdim sanırım. Son 5 yıldır her fırsatta Van'ımla kucaklamaya gidiyorum. İnanın imkânım olsa geri dönüp Güzel Van'ımızı doya doya yaşardım. Hayat öyle zorlaştı ki, yeni bir düzen kurmak hakikaten zor.

Bu Davet'e duyarsız kalmayan çok dostum var. İlk fırsatta dönmek isteyenleri biliyorum duyuyorum.  Ama bazen hayal kırıklığı da yaşamıyoruz değil hani.

Van artık Büyükşehir. Eskiden sadece Van Belediyesi vardı. Şimdi büyük şehrin semt belediyeleri var. Bu çağa ayak uydurmak için gereklilik arz ediyor tabi. Gelişen büyüyen doğunun incisi  Vanımız geliştikçe güzelleşsin isteriz.

İşte burda Hayal kırıklığı başlıyor. Yeşil van, nerdeyse Gri  Van olma yolunda hızla büyüyor, Bağlar bahçeler bostanlar mazide kalmış.  Şahin AKÇAP abimiz, bir yazısında Vanın bostanlarını anlatıyor. Burnumun direği sızladı inanın. Öyle yaşanmışlıklar geldiki aklıma hengi birini anlatayım. Van bence kendine münhasır bir şehirdir. Gerek doğasıyla gerek insanlarıyla çok farklıdır.  İçinizden geçenleri okuyabiliyorum '' Vıle yetim Van'ı Vanlıyamı anlatisan'' diyenleri duyar gibiyim.

Evet sözün kısası; Van anlatılmaz Yaşanır canlar.

Haluk Bekiroğlu gardaşımın deyimiyle  ''Gurbet Kuşları ''  her fırsatta van'a gelmelidir.  Modern Mevlana İkram KAL'inin çağrısına kulak verelim canlar.

Belki geri gelmek zor olabilir ama her zaman bir ayağınız Van da olsun. Hani diyorum, Erik Değdiren zamanı var ya, işte o zamanlarda mutlaka Vanda olalım.

Çünkü VAN GÜZEL.

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları