Azmi İlvan

Seçmelimiyiz...?

Azmi İlvan

Gündeme bomba gibi düştü Erken seçim.  Seçim zamanında yapılacak söylemlerini o kadar çok duyduk ki, 2017'yi geçtim 2018'in 4. Ayının 3. Gününe kadar Erken seçim isteyen Türkiye'nin Önünü kesmek isteyenlerdir, Dış güçlerin talimatıdır falandır filandır.

Erken seçim olsun diyenlerin ne Fötücülüğü kaldı ne PKK'lığı. Öyle ağır ithamlar duyduk ki yenilir yutulur cinsten değil.

Dedik bir bildikleri var, bu kadar tepki göstermeleri Türkiye'nin hayrınadır..! Bir bildikleri vardır İktidarın ve İttifak ortağının.

Ve geldik 17 Nisan 2018 gününe. Şok Şok Şok.

İttifakın küçük ortağı gurup toplantısında bir anda Erken seçim isterük demez mi?

Haydaaa, dedik tüm Türkiye halkı olarak. Tv kanalları çıldırdı Haber sunucuları heyecanlı   ve şaşkın bir şekilde manşetler atıyor..

Sürpriz,

İktidar Millet Vekilleri şaşkın veya şaşkını oynuyor. Yorumcular yakın oldukları siyası görüşüne göre analız peşindeler. Bir telaş bir telaş sorma gitsin.

Türkiye hop kalkıyor hop oturuyor. Nerden çıktı bu Erken Seçim. Ben şoklardayım, hatta kedim Puçi bile benim tepkilerime şaşkın şaşkın bakarken göz göze geldik.

Öyle bakıyordu ki, sanki ben Erken Seçim istemişim gibi. İnanın onun bakışlarından suçluluk hissine bile kapıldım.

Neyse ki şok'u kısa zamanda atlattık. Her zaman koltukta yayılarak uyuklarcasına oturan ben koltuğun ucunda oturmuş olarak kendime geldim.

Biri bağırıyor Malazgirt diyor, Bekaa diyor, Gerginlikler diyor. Yani diyor da diyor bağırarak.

Belli ki kendisi de çok heyecanlı, bu kararı aniden aldırtmışlar ve Kamuoyuna duyurma görevinin stresini yaşıyor...!

Bugün ise Anketler çıkıverdi ortaya. Oranlar oynak 48'lerden başlayıp nihayetinde 60'a kadar çıkıverdi.

Ne zaman sordular, kimlere sordular, kaç kişiye sordular. Bu ne Hız arkadaş.

Keşke Kalkınmada da bu hızı yakalayabilsek diye iç geçirdim içimden. Gerçi Dolar 5. Vitese takmış gidiyordu. Sanırım tek hızlı giden dal, Döviz ve Akaryakıt zamları. Onlar hızlanınca zincirleme her şey pahalanıyor. En son gündem de Umumi Tuvaletlere gelen zamdı. 1 Liradan 100 artarak 2 Lira oluvermişti..!

Gündem öyle hızlı işliyor ki, yarından tez yok, Seçim kanunları da çıkıverir, oldu bittiyle istenilen kıvama da gelir.

***

Şimdiii,  Halk olarak tercih yapacağız. Önümüzde sanırım 57 gün kadar bir zaman var. Düşünmek için yeterince uzun bir zaman.

Aslında düşünmeye de gerek yok bazı kesimler için.  Onların Düşünme..! Sorgulama..! zahmetine girmeyeceği açık ve net. Seçmelimiyiz kaygısı yok. Seçilmişleri.! Seçmişler bile.

Benim canımı sıkan şey, Seçim Propagandalarının başlaması. Beynimize tokmakla vurur gibi, Şarkıları, Sloganları, Araçların hoparlörlerinden çıkan kulakları sağır eden davetleri. Yani Kabus dolu günler geri gelecek.

Afişler, Flamalar, Parti bayrakları, Üstüne üstlük Adayların boy boy resimleri. Film artistlerini çatlatacak pozlar, Rütuşlu posterler.

Bakın Seçim Maliyetine hiç girmedim. Moraliniz iyice bozulmasın diye. Kabak yine Halkın başında patlayacak. Zamlar Zamlar Zamlar.

Hani bir film vardı ''FREDY'' uykuya geçtiğin de kabus yaşatan.

Sitem etme hakkım olduğuna inanarak söylüyorum '' Ah Bahçeli ah Yaktın, Duman ettin ortalığı..! ''

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları