Azmi İlvan

Lider Sevgisi mi? Vatan sevgisi mi?

Azmi İlvan

Önümüzde sıkı bir süreç var. Siyaset bir karar aldı 16 Nisan 2017 de Referandum olacak, bu süreçte şu parti bu parti mevzusuna girmeyecem. Hayırcılar ve Evetciler diye iki taraf var ve herkes kendince doğru olan kararı verecek. Artık propogandalar sokaklara taşındı, ister Parti mitingleri ister STK toplantıları isterse bireysel olsun, çalışmalar başladı.

Çalışmalar başladı derken,  Çatışmalarında start'ı verildi. Nedense Evetçilerden, Hayırcılara müthiş bir baskı var. Toplantı salonları basılıyor, Sokakta hiç yoktan Kadınlar tartaklanıyor ve tartaklayanlar da Halkın güvenliğinden sorumlu olan Memurlar tarafından yapılıyır. Kadıköy de Hayır diyen bir gurup vatandaşa Polis aniden saldırıda bulunmuş. Bu memurların görevi Asayişi sağlamak, bozmak değil. Halkın tercihleri ne olursa olsun, onun görevi onu engellemek değil. Haa bilmiyoruz belki de Görevlendirildiler..!

Bu Vatan bu Coğrafya bu Devlet bu Bayrak bizim, insanlar nasıl yönetilmek istediğine karar veremiyor ise, o topraklarda baskı var demektir.  Hangi taraf baskı yapıyor ise, bu Demokrasiyi hazmetmediğinin kanıtıdır. Hani her fırsatta Güçlü Türkiye olsun diyoruz ya, bu gücün halkına karşı olmaması gerekir, güç isteniyor ise, devlet bazında güçlü olması gerekir.

Siyasi Propogandaların her yolu mübahtır, çünkü hedeflediğine ulaşmak için önün de engel yoktur, ister doğruları anlat, ister yalan ve İftiraya başvur.  Gerçekten Devlet için zararlı veya yararlı olduğunu kendi yönteminle anlat. Propogandanın önüne geçmek ki hele bir seçim ise mümkün değil.

Yaşım 59, edindiğim tecrübe bugüne kadar seçimleri çoğunlukla kara propaganda kazandırtmıştır. Yöntem basittir, Ya mağdur yaratacaksınız ya da İftira atacaksınız.

Halkımız biraz da kaos sever bir toplum galiba. Bundan beslenmeği seviyor.  Bugüne kadar yapılan genel seçimlerde halkın kaçta kaçı parti programlarını okuyarak oy kullandı?

Ekonomiye mi baktı, eğitime mi baktı, Sağlık sistemine mi baktı, Dış Politikamız nasıl diye mi baktı..?

Ya da, Millet Vekili adaylarının seçimin de özgeçmişine, eğitimine, siyasi bilincine mi baktı. Halkmı önerdi Parti Liderimi seçti?  Devlet Politikaları nasıl olmalı diye hakkında fikir dahi üretemeyen kesimler var, ne yazık ki çoğunluktalar ve Devlet politikalarını bu kesim belirliyor. Çünkü Anayasa da '' Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşı eşittir'' yazar.

İRONİ; Anayasanın  şu maddesinde küçük bir değişiklik yapalım '' Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarından, Yüksek Öğrenim görmüş kişilerin oy kullanma hakkı vardır''. Bu değişikliği yaptığımızda, şimdi Evetciyken, Hayırcı olacağı kanaati oluşmaz mı sizce.

Ülkelerin kaderiyle oynanmamalı bence. Türkiye Cumhuriyeti Kurulduğunda Vatan Menfaatleri gözetilerek kuruldu. Söz konusu Vatan menfaati ise iftira yalan dolan olmaz, kişi menfaati ise her şey olur.

Gelin güzel yurdumun güzel insanları, Lider sevdasından uzak,Vatanımızın  Menfaatlerini gözeten tercihinizi ortaya koyun. 

İşte O zaman GÜÇLÜ TÜRKİYE  Oluruz. Aze...

Yazarın Diğer Yazıları