Azmi İlvan

İlişkiler...!

Azmi İlvan

İnsanoğlunun karmaşık ilişkileri öyle bir noktaya geldi ki, güven duygusunu yitirdik.  Sosyal Yaşam da, Siyaset de, Gönül işlerinde, Arkadaşlık da, Spor da, Aile için de, Komşuluklar da, Ticaret de ve en önemlisi Hukuk da. Yani say sayabilirsen.

Güven duygusunu yitiren toplumlar da, değil demokrasiden bahsetmek İnsani duygulardan bahsetmek de mümkün değil.

Kimin kime güveneceğini kestirmek mümkün değil artık. Yalanlara öyle alıştırıldık ki, yalansız yaşayamaz olduk. En ufak bir mesele de bile sığındığımız liman oldu Yalanlar. Çünkü doğruları söyleyen 9 köyden kovulmayı bırak, kendi  Vatanından kovulur hale geldi. En zor olanı ise Gönüllerden kovulmak değil mi?

Yaşam koşulları yük bindirdikçe aileler dağılmaya başladı. Mutluluğun sırrı ne diye sorsanız, sanırım herkes aynı cevabı verecektir. Güzel bir yuva, huzurlu bir evlilik, mutlu çocuklar ve muhtaç  olmayacağın kadar gelir. Dünya evine girerken bu duygular ile girmek isteriz. Hayaller umutlar kaplar içimizi, ne çok beklentimiz vardır mutlu olmak için, bunlar birbirine geçmiş halkalardır. Halkalardan biri koptumu zincir dağılır, her biri bir tarafa savrulur. Toplayıp birleştirmek istesen de mutlaka halkalardan biri kayıptır birleştirmek zordur. Ömür geçer umutlar ertelenir hayaller suya düşmüştür, geriye posası sıkılmış İnsan müsvetdesi kalır. Güveni kalmamıştır Hayata.

 İş hayatı da aynı,  tıkırırın da giderken bir bakmışsın raydan çıkıp kala kalmışsın orda. Tekrar rayına oturtmak çok zordur. Pes ettirir. Hele ki yolun başındaysan ve işin yoksa baştan kaybetmişsindir İnsan olmayı. Yani hayat'a hiç başlamamışsındır.  İçine kapanır, sosyal yaşamdan elini eteğini çeker kapatIr kendini. Tek ilişkisi kendisinden başkası değildir. Kendisiyle kavga eder, kendisi ile kavga eden herkes ile kavga etmez mi?

İnsanı ayakta tutan üç şey vardır. İşi Yuvası ve Sevgisi. Üç'ünden biri eksik ise ilişkiler de tam oturmaz.

Hani derler ya Güzellik kavramı görecelidir diye, doğrudur Fiziksel özellik ne olursa olsun, insanoğlu kendini hep güzel görür.  Güzel yönünü ön plana çıkarır. Yaradan bu özelliği vermiştir.  Ama bu bazen aldatıcıdır, Ruhun da çirkinlik var ise, dünya güzeli de olsak dışa yansıyan çirkinlik İnsani ilişkilere zarar verir.

Burdan şuraya bağlayayım.

Aslında Yurtdaş olarak çok şanslıyız, Vatanımızın çoğrafyası bizlere her şeyi sunmuştur. Yaradan sanki özellikle bu topraklarda yaşamamız için yaratmış. Kıymetini bilelim diye de çok acılar çekmişiz.

Bir Ulusun insanlarını mutlu etmek görevi Devletine düşer. Sosyal Devlet dediğimiz olgu da bu değil mi? Vatandaşına  İşini Aşını verir isen o toplum da İnsani değerler öne çıkar. İlişkilerini düzenler Yalana dolana başvurmaz İnsan sevgisi ön plana çıkar. Mutlu insan Sevmesini çok iyi bilir. Sevginin olduğu yerde Kaos Kin Düşmanlık Terör art niyet olmaz.

Mutlu veya Mutsuz olmak, Devleti yönetenlerin ilişkileri ile direkt bağlantılıdır. Halkını mutlu eden devlet, gelişir  Üretir Büyür ve Güveni artar.

YANİ;

Ayna da ne görürsen osundur. Ne kadar süslesen de  püslesen de  sabah aynaya baktığında gerçek ben'i görürsün...!

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları