Rıdvan Can

Çorum'da tribünlerdeydim…

Rıdvan Can

Değerli okurlar geçtiğimiz hafta Çorum maçı öncesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni Yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odasının daveti üzerine Ankara'da bulundum. Öncelikle başarı çıtasını yükselten Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) A Sınıfı TOBB Akreditasyon Belgesini Aldı. Bu arada Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva başta olmak üzere oda yönetiminin başarılı çalışmalarının ardından aldığı ödülden dolayı kutluyorum.

Çorum deplasmanında başta kulüp başkanı Öner Yiğit olmak üzere, Başkan Yardımcısı Remziye Eşin, yöneticilerden Cengiz Aras ve sportif direktör Turgay Karatekin'in daveti üzerine Çorum maçına Ankara'dan birlikte takım otobüsüyle gittik. Ankara'dan Çorum'a kadar kulüp yöneticilerinin şahsıma gösterdikleri ilgi ve alakan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Maça gelince:

Bir küçük Çorum Leblebisi'ni ağzımıza atıp çiğnemeden yutmak nasıl ki sıkıntılı bir soruna yol açarsa, bence Çorum deplasmanında öne geçtikten sonra 'maçı kazanırız' havası, bizde aynı etkiye yol açtı.

Değerli okurlar, Çorum ile Van BŞB arasındaki maçı, tribünlerde izleme şansı buldum.

Van Büyükşehir Belediyespor, kadrosunda iki önemli eksikle Çorumspor maçına çıktı.

Önceki hafta Altay beraberliğinin ardından kritik Çorum deplasmanından en az bir puan almak isteyen temsilcimiz yaşanan puan kayıpları ve yaşadığı sorunları moral bozukluğunu en azından Çorum spor'dan alacağı puan veya puanlarla moral bulmak istiyordu.

Kırmızı-Siyahlı ekibimiz; puan cetvelindeki yerini korumak amacıyla üç puan için sahaya çıktı.

Maça Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor güçlü rakibi karşında çok iyi başladı.

Güzel bir havada oynanan karşılaşmada Van Büyükşehir Belediyespor Akın ile golü erken buldu. Çorum spor karşısında gole kadar etkili olan taraf Van Büyükşehir Belediyespor'du. İlkyarının son 30 dakikasında ise sahanın hâkimi Çorum'du.

Çorumspor Van Büyükşehir Belediyespor'a nazaran ayağa paslarla oyuna hâkimi oldu. Van Büyükşehir Belediyespor ise oyun hâkimiyeti açısından pek etkili görünmedi. İlk yarı karşılıklı gollerle geçti. İkinci yarının başında Çorumspor kalesinde etkili olan Van Büyükşehir Belediyespor Emre Aktaş ile çok önemli gol pozisyonundan faydalanamadı ve o pozisyon sonrası kalemize yüklenen Çorum spor'da gelen ikinci gol moralleri bozdu. Bulduğu üstünlük golünden sonra oyunu elinde tutmaya çalışan Çorum spor, kalan dakikalarda daha atak bir oyun sergiledi.

Nihayetinde atılan iki golle deplasmandan eli boş döndük.

Deyim yerindeyse çiğnemeden yutmaya çalıştığımız Çorum Leblebisi boğazımızda kaldı. Boğazımız tahriş oldu, ancak sağlığımıza kavuşmak için önümüzdeki haftalara bakmak lazım.

Önümüzdeki haftalarda özellikle sahamızda alacağımız galibiyetlerle yeniden zirveye doğru adım atabiliriz. Benim bu takımdan umudum var. Taraftarlarında umudu olsun daha oynanmamış 10 lig maçı var ligde kimin puan kaybedeceği kimin kazanacağı belli olmuyor.

Bu anlamda bu ilin tek profesyonel takımı var oda Van Büyükşehir Belediyespor'dur. Çorum halkı Çorum iş adamları, Çorum Siyasileri ve Çorum taraftarlarının Çorumspor'a nasıl destek çıktıklarının takımlarını nasıl kolladıklarına bire bir şahit olduk.

Van'ın da sahipleri, iş adamları, siyasileri ve halkının da Vanspor'a sahip çıkmaları desteklemeleri gerekir. Evet, takıma güveniyorum bu takımın destek verildiği önemsendiği an Play Off'a kalacaktır. Ben sahada puan mücadelesi veren oynayan oynamayan tüm futbolcu kardeşlerime, teknik heyet ve yönetime güveniyorum.

Pazar günü seyircimizden yoksun çıkacağımız Kızılcabölük karşısında başarılar diliyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları