Azmi İlvan

Düşler Ülkesi...

Azmi İlvan

Bu başlığı atarken bir hayli zorlandım. Aslında 1920'ler de atmak gerekirken şimdi yıl olmuş 2017 ne yazık ki umutlarımız beklentilerimiz düşler de kaldı.
Düş'ler derken;
Genç Cumhuriyetimizin İdealleri, devrimleri, hedefleri ve muasır medeniyet'e ulaşmak için harcanan emeklerin heba olmamasıydı Düşlerim. 
Bilip de nankör olanlara anlatmak istemem Cumhuriyet tarihini.  Nerelerden nerelere geldiğini ve nerelere götürülmek istendiğini. Kıymetini bilenlerimiz bugün kimilerine göre azınlık sayılsa bile, içinde  Vatan sevgisi olanlar çoğunluktayız.
Bu nedenle birlikten kuvvet doğar deyip birleşmeliyiz. Vatanseverliğin sağcısı solcusu, etnisitesi olmaz, tek yürek olup ellerimizin arasından kayıp gitmemesi için emperyalizmin kulu kölesi olmuş zihniyete geçit vermemeliyiz.
Geçmiş de ganimet olarak görülen bu toprakları, paylaşan mı desem yoksa teslim ettiler mi desem, yabancıların işgaliyle gaspedilmişti. Bu kez yöntem farklı...!
*
2017 itibariyle Cumhuriyetimiz  94 yaşına  girecek..!
Cumhuriyet can çekişmekte, tıp deyimiyle Yoğun bakımda.  Cumhuriyetin sahipleri (Halk) de gaflet uykusunda. Nerdeyse adını unutturdular, resmi kurumlardan tabelaları indirildi. Kurucularının fotoğrafları isimleri kaldırıldı. 
Ama, isimlerini kullanıp takiye siyaseti yapıyorlar. Bunu göremeyecek duyamayacak kadar sağır ve kör oldu halk (yandaş)
Halk kavramı da kullanılmayacak yakında, yandaşım olan olmayan diye ayrıştırldı şimdiden.
Düşlerimizi gerçekleştirmek yine bizim yani Vatansever Halk'ın elinde. 
Evet, karşı devrimcilerin de düşleri var. Bunu gayet net biliyoruz. Yalan dolan hile gaflet ve dalalet ile ele geçirdiklerini de biliyoruz.
Atatürk, Gençliğe hitabesinde yıllar öncesinden uyarmıştı bu günleri görerek. Hani düşman diyoruz ya dışarıdaki düşmanı biliriz ona göre tedbirimizi alırız, ama içerideki düşman sinsidir belli etmez kendini sonradan çıkar ortaya ki güçlenmiştir güce güvenerek kendini gösterir. 15 Temmuz bunun ispatıdır.
Şimdi biliyoruz düşmanı. Gericidir, yobazdır, nankördür, inkarcıdır, güce ve paraya tapar. Halk yoktur, Ümmet vardır. Cumhuriyet (Halk Yönetimi) yoktur kafalarında.
Barış, Huzur Kardeşlik düşlerimizi yıkıyorlar, hem içeriden hem dışarıdan.
Bir söz vardır, Zirveyi görmek için önce dibini görmeliyiz. Dibi gördük 15 Temmuz da, zirveye tırmanma vakti gelmedi mi?
Geleceği görmek için falcı olmaya gerek yok. Biraz akıl biraz sağduyu olsun yeter. Şimdilik tek eksiğimiz CESARET. O da bu Millette falasıyla var. 
Yakıp yıkmadan kırıp dökmeden akıl ve vicdanımızı harekete geçirerek, demokratik yollarla yani sandık başında gücümüzü göstererek. 
Sandığın gücü elimizden alınmadan BÜTÜNLEŞMELİYİZ.
Emperyalizm'e İnat,
Gericiliğe inat,
Sömürüye inat,
Vatan Hainlerine İnat.
Ülkemizi yeniden inşa etmek adına, kardeşlik adına, barış adına bütünleşmeliyiz.
Aze…

Yazarın Diğer Yazıları