İdris Ortakaya

Milli seferberlikten ne anlıyoruz

İdris Ortakaya

Milli seferberlik söylemi rastgele söylenmiş bir söz değildir… Cumhurun başı tarafından gündeme getirilen ve toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bu söz “iyi anlaşılamadı” gibi geliyor, bana…

Cumhurbaşkanımızın Milli seferberlik ilanından ne anladığımı değerli okurlarıma bir Uygur ata sözüyle aktarmaya çalışacağım…. "Köyün itleri biribirlerine küs olsalar da Kurt'u görünce birleşirler..." sözü onlara ait…

Cumhurbaşkanımız da kırgınlıkları, siyasi çıkarları, özel çıkarları bir yana bırakarak VATAN İÇİN BİRLİKTE OLMA GÜNÜDÜR dedi, bu söylemiyle..

“Her yurttaş kendisini polis olarak asker olarak görmelidir. Her yurttaş kendisini Devletin görevlisi olarak görmelidir. Bu alçaklarla mücadele etme görevi yalnızca güvenlik güçlerine ait değildir. Tüm vatandaşlar da bu mücadelenin içinde yer almalıdır. Hiç bir şey yapamıyorsak şüphelendiğimiz her davranışı güvenlik güçlerine bildirerek hizmet etmiş oluruz” dedi.

Yanlış mı söyledi! Ülkemize karşı birleşik bir terör eylemi yapılmaktadır. Bunların hedefinde tüm Türkiye vardır. Asker, Polis, Sivil ayrımı yapmaksızın top yekün hedeflerindeyiz. Devletimizin içindeki hainler henüz temizlenmemiştir. Bizler teröristlerle ilgili istihbarat bilgileri doğrultusunda onları etkisiz hale getirmeye çalışırken, onlar bizden daha hızlı haraket ederek nerede, nasıl eylem yapacaklarına dair hala istihbarat destekleri almaktadırlar.

Sabah saat sekiz otuz. Kayseri komando Tuğayından çarşı iznine çıkan ve bir halk otobüsüyle şehre hareket edeceği bilgisi terör yapacak olan bu alçaklara nasıl ulaştırıldı?  Teröristlerin istihbaratçıları Tugay'ın içinde görev yapanlardan birileri mi? Bu olay çok planlı, programlı ve doğru istihbarat işbirliği ile yapılmış profesyonel bir eylemdir. Bunlar mutlaka araştırılarak açığa çıkartılmalıdır.

Sonuçta Cumhurbaşkanımızın Milli Seferberlik söyleminin özeti şudur; gerek kamu kuruluşları gerek güvenlik kuruluşları ve gerekse tüm vatandaşlar atacakları her adımın hesabını mutlaka yapmalıdırlar. Savaş halindeyiz. Pikniğe gider gibi elimizi kolumuzu sallayarak gitmemeliyiz. Her türlü güvenliğimizi alarak haraket etmeliyiz. Her haraketimizde dikkatli olmak zorundayız. Bu terör belasından mutlaka kurtulacağız. Herkes bundan emin olmalıdır.

Biz çok büyük ve çok güçlü bir ülkeyiz.

Bu alçak saldırılar bizim güçlü ülke olduğumuzun bir göstergesidir. Bu alçakların son çırpınışlarıdır. Kökleri kazınıncaya kadar terörle mücadelemiz devam edecektir. Milli seferberlik anlayışı içinde bu beladan kurtulacağımız günler yakındır.

Ulusumuzun başı sağ olsun.

Teröre ve destekçilerine lanet olsun.

Yüce Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları