Azmi İlvan

Devran...

Azmi İlvan

Durumdan duruma geçmek, değişmek, olduğundan daha değişik bir durum almak..!

Güncel bir konu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İstifa edecek mi?

Ettirilecek mi?

Etmek zorunda mı?

Konuya öncelikle Türk Sinemasının bir repliği ile başlayayım  gülmece olarak '' Gün gelecek ,  bu DEVRAN Dönecek Üleeeen''

Haksızlığa uğradığını ve şimdilik gücünün yetmediğini, gelecekte çok şeylerin değişeceğini ifade etmek için söylemiştir baş roldeki artist. Siyaset de bu söylem biraz havada kalıyor tabii. Gidersen bir daha aynı yere ve daha güçlü gelemezsin.

Kısacası ''Geçmiş ola'' derim.

Ankara 23 yıl önce teslim edildi,  Bir, He- Man yarattılar Yeşil Kuşaktan. .!

Güüüç bende artık diyerek Ankarayı şekillendirdi.

Hitit Güneşi olan simgesini  değiştirerek, Van kedisini sahiplenip Ankara Kedisi yaptı.  Sanatı ve sanatcıları küçümseyip Tükürürüm böyle sanatın içine deyip zaman için de Ankarayı Dinazorlar Robocoplar kenti yaptı. Daha çok apsürt İcraatlar var, saymakla bitmez.  Bir örnek vereyim. Ankara için çok önemli,  Alt Geçit Kenti yaptı, Ankara sonbahar aylarında kıyı kenti görünümünü alır oldu Venedik misali.

Ankara tarih de hiç işgal görmemişti, İtilaf Devletleri her yeri işgal etti ama, Ankarayı işgaledemediler. 

 Taa ki Erbakanın Prenslerinden biri gelene kadar. O prensler İstanbulu da işgal ettiler, hedef büyütünce İstanbuldan Ankaraya  taşınıp İstanbula İhanet ettim diye itirafınıda duyduk kendi ağzından..!

*

Sanırım Devran dönüyor artık, iç hesaplaşmalar gün yüzüne çıkmaya başladı.  Bu gelişmelerden memnunmusunuz diye sorarsanız, Memnun olmamak elde mi.   Türkiye barsaklarını temizliyor diye düşünmeden edemiyorum. Bugün Belediye Başkanları, yarın Bakanlar niye olmasın.

Bu gelişmeler şunu gösteriyor. Baştan beri partimiz de Fetöcü Bakan Milletvekili yok dendi. Bu söylem üzerinden gelişmelere bakarsak, Bakan veya Millet Vekili dışında Parti içindeki çürük elmalar ayıklanıyor gibi. Şimdilik bu ayıklananlara başka ve basit görevler verilecektir sus payı olarak.

Zamanı gelince''Genel Seçim ve Başkanlık Seçimi'' de kapı önüne koyulacakları kaçınılmaz  gibi görünüyor.

Siyaset değişkendir, Kişisel menfaat ibresi ne yana dönerse direksiyonu o yöne çevirirler. Bu durum genelde Sağ siyaset de daha çok görünen bir durumdur.

Geçmiş de, bu tür Siyasi menavralar  Sağ siyasete yaramamıştır, Direksiyonu ne kadar çok çevirirsen, şarampole yuvarlanma olasılığı yüksektir.  Tarihimiz de birçok örneği vardır.

Dış Siyaset de bunu asla kabul etmez. Dik ve İlkeli durmazsak,kendimizi  ortadoğu karmaşasının içinde buluruz, ki  bulmaya başladık bile..!

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları