Azmi İlvan

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Azmi İlvan

Cumhuriyet (Halk Yönetimi) 29 Ekim 1923 de M.Kemal Atatürk , düşün ve Mücadele arkadaşları  bir Ulus meydana getirdiler.

İşgal altında ki Vatan topraklarını, Kurtuluş Savaşı vererek kazanmış ve Bağımsız bir Devlet oluşturmuşlardır.

Neden Cumhur (halk) ?

Millet olmak tek bir Irkın hakimiyeti değildir. Anadolu da yaşayan tüm etnik unsurlarıyla  birlikte, tek bayrak altında toplanmasıyla Devlet olmuştur.

Emperyalizme ve Hilafete karşı verilen bu savaş da, Vatan  toprağına düşen her damla kan bir MİLLET olmamızı sağlamıştır.

Buradan da anlaşılacağı gibi, Anadolu'da yaşayan  tüm Cumhur’un (halk’ın) yönetim de söz sahibi olması ve eşit Yurttaş olması bakımından Cumhuriyet yönetimi benimsenmiştir. Türk Kürt, İnanç ve Kadın Erkek ayrımı yapılmadan yönetime katılmaları sağlanmıştır.

Ve bugüne kadar Devletin her kademesinde etnik ayırım yapılmadan tüm halkın Yönetimde söz sahibi olması ve Temsil etme yetkisi sadece Cumhuriyet sayesin de olmuştur.

Bireysel  Kazanımlarımızın,  hele ki Kadın Haklarının avuçlarımızdan kayıp gitmesine izin vermemek adına Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.

Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin Vatanımızı Milletimizi bölmesine karşı, bugün birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız.

Önemli olan Siyasi çıkarlar değil,  Vatanın her karış toprağı ve bu Topraklarda ki tüm Halkların  kardeşçe yaşayabilmesi önemlidir.

Ve;

Bu Cennet Vatanı bizlere Emanet eden Tüm Şehitlerimize, Gazilerimize ve Kurucularına Minnet borcumuz var.

Cennet Vatanın her karış toprağında Türk'ü, Kürt'ü, Alevi’si, Suni'si ve Kendini bu milletin bir parçası gören gayri Müslüman, asil kanları ile sulanarak kurulmuştur.

Bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi İlan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına ve Bağımsızlık için can vermiş, mücadele etmiş, kanını malını ve canını feda etmiş tüm VATANSEVERLERE Tanrıdan Rahmetler diliyorum. Mekanları Cennet olsun.

Bağımsızlığımızın temelini oluşturan Cumhuriyet Bayramımızı Kutlarım.

Aze…

Yazarın Diğer Yazıları