Azmi İlvan

20 Mart Dünya Mutluluk Günü

Azmi İlvan

Farkındamısınız,  Dünya artık mutlu olmak istiyor. Her fırsatta bir günü insanların kutlaması için Dünya günlerine ayırıyorlar.

En bilinen Anneler günüydü, Daha sonra Babalar küsmesin diye Babalar Gününü de icat ettiler. Bu kıyaklarını unutmayacağız.

Benim için en değerli Gün,  23 Nisan Dünya Çocuklar günü. 23 Nisan da mutlu edilen çocukların gözlerine bakınca, dünyanın en masum canlılarını görürüm.

Dünyanın gidişatına bakınca sanırım yılda  bir gün mutlu oluyor Dünya çocukları..! 

Her çocuk mutlu değil elbet, yaşadıkları coğrafya nedeniyle yüzü hiç gülmeyen çocukların varlığını düşündükçe 20 Mart'ın Mutluluk günü olması anlamını yitiriyor. Ama ne tesadüf ki, 20 Mart benim doğum günüm. Kutlasam mı kutlamasam mı diye her yıl çelişkiye düşerim. Bir yandan çocukları düşünür, bir yandan bir yaş daha yaşlanmanın verdiği hüzün. Her yaşın kendine göre güzellikleri vardır. Ben de 60 yaşın verdiği Tecrübeyi sindire sindire yaşıyorum. Bazen hey gidi günler heyy demeden de edemiyorum.

Acısıyla tatlısıyla yaşanan bir ömür için Yaradanıma minnettarım. Hani diyorum ki, Dünyaya huzur verecek insanların sayısını daha çok tutsaydın yüce Tanrım.  İyi insanlar çoğunlukta ama Kötüler hep kazanıyor, anlaşılmaz çelişki.

*

Dünya günlerine bir yenisini ekledik yakın zamanda. Bu öneriyi sunan değerli dostum İkram Kali'ye binlerce kez teşekkür ediyoruz tün Vanlılar olarak. Van'ın kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle 2 Nisan gününü bundan böyle "2 Nisan Dünya Vanlılar günü'' olarak her yıl kutlayacağız.

Bu yıl Vanlılar için fazlasıyla önem arz etmektedir. Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Resmi Kurum ve Sivil Toplum örgütleri hummalı bir çalışmaya girmişler (aldığım duyum böyle)

2 Nisan ve haftası Festival tadında geçecek. Benim açımdan Dünya Mutluluk günü 2 Nisan da ve Van da yaşanacak.

Son senelerde Van, hem Fuarlar da hem de sivil topluluklar aracılığıyla Kültürel,  Sanatsal ve Turizm açısından Van'ın tanıtımındaki çalışmalarıyla 2018 yılı Parlak bir yıl oluyor ve olacak.

Van'ı diğer şehirlerden ayıran bazı özellikleri var. Van artık eski Van değil artık, çok şeyler değişti ve gelişti. Fiziki olarak. Bu değişime rağmen Van Halkı özünden bir şey kaybetmiyor. Kadirşinaslığıyla, Misafirperverliğiyle ve Nüktedan karakterleriyle Ülkemizin her yerinde aynılar.

Nerede olursak olalım Van Kahvaltısı deyince akan sular duruyor, kendine özgü yemekleriyle lezzetin efendisidir. Göl'ü ve Van Balığıyla,  tartışmasız özellikleriyle dünyada tektir.  Bu nedenle Van halkı Kültürüne fazlasıyla sahip çıkmalıdır.

Şimdiden Tüm Vanlıların 2 Nisan Dünya Vanlılar gününü ve Kurtuluşunun 100. Yılını en içten samimiyetimle Kutluyorum.

Esen Kalın, Sağlıcakla Kalın ama hep Barış ile kalın Canlar.

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları