İdris Ortakaya

Van Ak Parti Gençliği isyan ediyor…

İdris Ortakaya

Van AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı sayın Taha Çoban Van il teşkilatı içindeki haksızlık, hukuksuzluk ve yolsuzluklardan rahatsız olduğunu bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştu. Bunun üzerine Ganel merkezden görevlendirilen bir yetkili Van'a giderek kendince bir araştırma yaparak, Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban'ı görevinden uzaklaştırmışlardı.

Memleketimde böyle bir olayın meydana gelmiş olması şahsen beni çok üzmüştür. Gençlik kolları başkanının söylemlerinin doğru ya da yanlış olduğunu savunmamaktayım. Böyle bir hakkı da kendimde görmemekteyim. Doğrusunu bilmediğim bir konuda da kimseyi suçlama gibi bir özelliğim de yok… Ancak, Vansesi Gazetesi köşe yazarı olarak ilimizde yaşanan her sorunu kendi sorunum gibi algılıyor ve çözümü noktasında ne gerekiyorsa onu yapıyorum.

Kim sorun yaratıyorsa onun karşısına dikilir en üst yetkililere kadar konuyu götürürüm. Çünkü bilirim ki "iyiler mutlaka kazanır".

Şimdi gelelim konumuza... Sayın Taha Çoban durup dururken neden böyle bir açıklama yapsın. Bu arkadaş üç yıla yakın zamandan beri bu partinin gençlik kolları il başkanıdır. Merak ettim. Görevden alınan başkan hakkında bir istihbarat yaptırdım. Çok tutarlı, inançlı, kişilikli, çalışkan ve çok iyi bir AK partili olduğu yönünde bilgiler geldi. Birkaç gün önce bir basın bildirisi daha yayınlamıştı. Okudum. Çok ciddi şeylerden bahsediyor. Yazdıklarını görmemezlikten gelmek, üstüne gitmemek, araştırmamak, ört bas etmek gibi bir gayret içinde olanlar, iyi bilsinlerki kendileri de bu enkazın altında kalacaklar. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Bu arada; AK Parti Van ipek yolu ilçesi gençlik kolları başkanı Cemil Ortaç'ın düzenlediği basın toplantısı ile "parti içine sızmış hainlerden bahsetmesi" ve "Taha Çoban'ın söylemlerini duymayanlar sağırdır. Olanları görmeyenler de kördür" sözleri irdelenmelidir.

 "Sokaklara inerek parti içindeki pislikler temizlenene kadar mücadele edeceklerini açıklayan"  Cemil Ortaç'ı da mı görevden alacaksınız…  Haydi bekliyoruz. Kolay gelsin.

Hatırlayın, bir ata sözümüzde "Ateş olmayan yerden duman tütmez" deniliyor. Van da dumanlar tütüyor. Dumanın nerden tüttüğünü görmemezlikten gelmek bizi yanlışa götürür. Genel merkez ve Van teşkilatı elele vererek sorunun üstüne gitmelidirler. Sorun çözülmeli. Söylenen şeylerde doğruluk payı var ise, görevliler hakkında soruşturma açılmalıdır. Bu işin faturası epey ağır olacak gibi… Herkes ayağını denk almalıdır.

Taha Coban kardeşimizin söylediğine göre, çeşitli kurumlara atanan müdürler kendi bünyelerinde bulunan ihaleleri, işleri etkili ve yetkililer arasında pay ediyor. Buna uymayan müdürler görevlerinden alınıyorlar. Bu çok ciddi bir ithamdır. Van'da ayyuka çıkan bu olayı ben bizzat Cumhurbaşkanımıza götüreceğim. Parti içinde var olduğu savunulan bu alçaklar memleket esnafını perişan etmiş durumdalar. Kendi kişisel çıkarları uğruna halkla devlet arasına girmiş, vatandaşın ekmeğine göz dikmiş hainlerdir.

Her siyasi partinin içine sızmış kendi kişisel çıkarlarını toplumsal çıkarlar üstünde gören İŞBİRLİKÇİLER hepimizin malümudur… Bunlar dün de vardı. Bugün de var. Yarın da var olabilmenin mücadelesi içindeler…

Ancak, bu EDEPSİZLERE, HADDİ AŞANLARA gereken ceza mutlaka verilmeli…

BİZİM, İNANÇLI, İMANLI, VİCDANLI, HAKSIZLIKLARA GÖZ YUMMAYAN ve İÇİNDE ALLAH KORKUSU olan İNSANLARA ihtiyacımız var….

CUMHURBAŞKANIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM.

Unutmayalım ki bu ülke namuslu insanların omuzlarında yükselecektir. Allah ülkemizi bu şer odaklarından ve onlarla işbirliği içerisinde olan münafıklardan bizleri muhafaza eylesin…

ALLAH, YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN…  Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları