İkram Kali

Erdoğan çok sert konuştu

İkram Kali

Van'da yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen toplu açılış programını iptal etmeyerek Van'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında CHP ve HDP'ye çok ağır sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk defa Van'a gelen Erdoğan yağmur altında kendisini dinleyen kalabalığa seslenerek imalı bir şekilde Başkanlık için Ak Parti'ye oy verilmesini istedi.

Toplu açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında bulunanlar dikkat çekiciyiydi. 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti milletvekili listesinde kendilerine yer verilmeyen aday adayları ile eski milletvekilleri Erdoğan'ı sevgi, şefkat ve vefa çemberine almıştı.

Kendisine yöneltilen eleştirileri dikkate almayan Erdoğan Kürtçe Kuran mealini Van'da da eline alması ilginç bir görüntü oluşturdu.
Dünkü mitingde ' ben farklıyım' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da toplu açılış programı yanında 400 milletvekili isteyerek seçim çalışmasında bulundu.

Sabancı ailesinin toplumsal duyarlılığı

Van ilimizde genç kadın intiharlarının son aylarda üzücü bir şekilde arttığı, kadına yönelik şiddetin ülke genelinde sınır tanımadığı bir dönemde herekte geçen Sabancı ailesi soruna sosyal projeyle sahip çıkıyor. Sabancı Holding Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle kadın odaklı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Sabancı Holding proje kapsamında 60 bin Sabancı çalışanlarından "Sabancı Gönüllüleri" kuracak. Odağında kadın, kadının eşitliği olan sosyal projede ilk yıl 5 bin Sabancı Gönüllüsü'ne ulaşılması hedefleniyor.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Topluluğu'nun toplumun tüm kesimlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmekle görevli olduğunu, başarıyı sadece finansal sonuçlarda görmeyip, toplumsal duyarlılığı yüksek bir grup olduklarını, tüm iş konularında nihai amaçlarının insan hayatına dokunmak olduğunu belirtiyor.

Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı'nın destekleriyle hazırlanan proje kapsamında 2015 yılında her bir çalışana gönüllülük ve sosyal sorumluluk eğitimi verilmesi öngörülüyor. Kadınları ve sorunlarını hedef alan projede, ilk 3 yıl kadınlara odaklanılacak. Proje kapsamında ilk aşamada, Türkiye genelinde Van'ında aralarında yer aldığı 40 şehri kapsayacak şekilde bölgesel toplantılar düzenlenecek. Sabancı çalışanlarından meydana gelen 500 takım sorumlusuna programın detayları aktarılacak. Düzenlenecek bölgesel toplantılar kapsamında, proje seçme-geliştirme, fon bulma, raporlama gibi önemli noktaları içeren çok yönlü eğitimler verilecek. 2015 yılı sonunda ise sertifikasyonu olan 60 bin çalışan olacak.

Toplumsal cinsiyet duyarlılığını artıracak proje kapsamında görev alacak kişilere online eğitimler verilecek. Eğitimler 'Kavramlar ve tanımlar', 'Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet', 'İş Dünyası ve Toplumsal Cinsiyet', 'Kadına Yönelik Şiddet' ve son olarak 'Erken Evlilik' konularını ele alan 5 modülden oluşacak. "Sabancı Gönüllüleri" kapsamında ilk üç yıl kadın konusunda çalışılacak. Sonraki yıllarda Sabancı Vakfı'nın diğer ana çalışma alanları olan gençler ve engelliler mevcut projelere eklenecek.
Ne diyelim?

Ülkemizi, insanlarımızı, toplumun sorunlarını sahiplenen Sabancı ailesine helal olsun.


Yazarın Diğer Yazıları