İdris Ortakaya

Emine Erdoğan Muhteşemdi

İdris Ortakaya

"BAŞBAKANIN DİKKATİNE SUNULUR" başlıklı yazılarımın sekizinci sayısı da yayınlandı. Arkadaşlarım bana bu kadar çok yazıyorsun "Sanki Başbakanın bilgisi olacak mı?" diye tereddütlerini dile getiriyorlar. Ben de bunun üzerine, bu yazdıklarım mutlaka sayın Başbakanımızın ve sayın Cumhurbaşkanımızın  masasına götürülmektedir,diyorum. Neden böyle söylüyorum, çünkü; Van'da Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı temsil eden makamlar var… Bu makamlar vasıtası ile bu yazılar yerlerine ulaştırılır. Ulaşmaz ise hata ve eksiklikler Cumhurbaşkanı ve Başbakanı temsil eden Van'daki temsilcilerinin olur. Yanılıyor muyum?

……….

G20 ZİRVESİ’ne ev sahipliği yapan TÜRKİYE, tüm DÜNYANIN GÜNDEMİNE OTURDU… Onurlandık… Gururlandık… İftihar ettik….

Bu sonuç; devletimizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı zamanda BİR DÜNYA LİDERİ OLDUĞUNU da kanıtladı.

Türkiye lideri, dünyanın en önemli liderlerine, hem siyaset hem ticaret hem de insanlık dersi  verdi.

Yetmiş sente muhtaç olunan günleri, IMF’nin boyunduruğu altında inim inim inleyen Türkiye’yi unutmadık…

Bugün gelinen nokta “NEREDEN NEREYE” dememizi zorunlu kılıyor.

Daha da iyi yerlere gelebileceğimizden hiç kuşku duymamaktayım.

Cumhurbaşkanımızın dünya liderleriyle ikili görüşmeler yaparak dünya ekonomisini, ekolojisini, terörünü, göçmen sorununu gündeme getirmesi ve çözüm odaklı yaklaşımları HERKESİ, HER KESİMİ kendisine hayran bıraktı.

Zirvenin açılışında ve sonuç bildirgesinde kullandığı NET İFADELER konulara ne kadar hakim olduğunun da bir kanıtıydı.

Hem ülkemiz, hem de dünya devletlerinin, verilen mesajları aldığı kanaatindeyim.

Terörün “dini, dili, milliyeti yoktur” derken, DAİŞ’le beraber PKK, DHKPC vb. TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELEDE G20’DE ORTAK BİR MUTABAKATIN da oluşmuş olduğunu anlıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Allah size sağlıklı, uzun ve mutlu ömürler nasip etsin.

Siz bu ülkeye çok gereklisiniz.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

……………

 

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, eşi Sare hanımefendi ile birlikte bu önemli zirveye mükemmel bir ev sahipliği yaparak, bizleri, dört dörtlük temsil etmelerinden dolayı öncelikle TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Başbakanımız, engin tecrübesi, bilgi ve becerisi ile tüm liderlerin gözdesi haline geldi. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu sorunları çok açık ve net bir şekilde anlatma imkanı  buldu, Başbakan Davutoğlu…

Toplantı sonuçlarının hem ülkemize hem de dünyaya önemli kazanımlar sağlayacağı, kanaatindeyim. 

Dış İşleri Bakanımızın gerek Cumhurbaşkanımızla, gerekse Başbakanımızla katıldığı ikili görüşmeler, Ekonomi Bakanımızın hem karşılamada, hem de ikili görüşmelerdeki feraseti ve nice görünmeyen kahramanların katkısı G20’yi UNUTULMAZLAR ARASINA SOKTU.

Emeği geçen herkese ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

…………

Gelelim Sayın Emine Erdoğan’a… Emine Erdoğan kelimenin tam anlamı ile muhteşemdi. Yaptığı konuşmada katılımcılara muhteşem bir ders verdi. Kadın haklarından, çocuk haklarından, Suriyeli göçmenlerin sorunlarından, Suriye’deki katliamlardan, ekonomiden, ekolojiden ve kadın girişimciliğinin öneminden bahs ederken öyle önemli bir cümle kullandı ki muhteşemliğini pekiştirdi. Hanımefendiye tebrik  ve taktirlerimi sunarım.

Dünyanın gelişmiş yirmi ülke liderinin eşleri ile lider hanımların katıldıkları toplantıda yaptığı konuşmanın en hayati cümlesi "Gelişmiş olmanın asgari ölçüsü, insani değerlerin gelişmesiyle eş değer olmalıdır"  şeklindeydi.

Bu anlayışa kitaplar yazılır. Muhteşem bir tesbittir. Sizin ekonomik olarak gelişmiş olmanız önemli değildir. Önemli olan ekonominizle birlikte insanlığınızın da gelişmesidir. İnsanlığınız gelişmemişse ekonominizin bir önemi yok demektir. Ekonominiz gelişirken insanlığınız da aynı ölçüde gelişirse bir kıymet teşkil eder aksine paradan başka hiç bir değeriniz olamaz.

Sayın Emine Erdoğan katılımcılara ve dünyaya gerçekten insanlık dersi vererek zirveye damgasını vurdu. Konuşması katılımcıların sık sık alkışları ile takdir ve beğenilerini sunmalarına vesile oldu. Televizyonu başında dinleyen herkesin de takdir ve beğenisini kazandı.

Bu başarılı ve hayırlı çalışmalarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sayın Eşlerine şükranlarımı sunuyorum.

Saygılarımla..

Yazarın Diğer Yazıları