İdris Ortakaya

Ak Parti Hatalarını Telafi Mi Ediyor?

İdris Ortakaya

AK Parti özellikle Doğu ve Güneydoğu  Bölgesindeki illerimizde aday belirlemelerinde yaptığı hatalar sonucunda kendi eli ile bir çok belediyeyi HDP’ye ateslim etti.

Milletvekili aday belirlemedeki yanlışı özellikle Van ilinde önemli bir mağlubiyet almasına sebep oldu. İl ve ilçe teşkilatlarının oluşturulması konusu da kitleleri memnun edebilecek düzeyde değildir. Bu kadar yanlıştan sora, Beşir Atalay gibi bir değeri Van Milletvekili yapmasını çok önemsiyorum. Fatih Çiftçi gibi deyeyimli bir kişinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Bakan yardımcısı olarak atanması Van için çok önemli bir kazançtır. Bu vesile ile Sayın Fatih Çiftçi’ye yeni görevinde başılar diliyorum ve kendisini kutluyorum.  Van'ın sınırları içinde bulunan gümrük kapılarının yeniden moderinize edilerek ticari ilişkileri en üst düzeye çıkarmak Fatih beyden beklenen önemli bir hizmet olacaktır. Bu hizmetlerin yapılması Van'lıların ekonomik olarak gelişmesine katkı sunacaktır. AK Parti’nin başlattığı bu iki önemli gelişmeyi hatalarından dönüşünün bir işareti olarak değerlendiriyorum. Darısı diğer hatalarının düzeltilmesine…

Van’ı, Vanlıyı ve sorunlarını çok iyi bilen Sayın Fatih Çiftçi’nin gerek kendi Bakanlığı nezdinde oluşan sorunların çözümünde gerekse diğer Bakanlıklarda Van için yapılabilecek hizmetlerin tümü ile ilgilenecek ve sonuç alabilecek bir kişiliğe sahip olduğunu biliyorum.

Buna ek olarak teşkilatların da sağlıklı bir yapıya kavuşturulması konusunda Fatih Beyle birlikte Van Milletvekillerinin ve parti üst yönetiminin de ortaklaşa bir karara varmaları gerekmektedir.

Sorunlar ve yapılacak hizmetler aciliyetine göre projelendirilmelidir.

Bu projelendirme işlemi sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ve bizzat halkın katılımı ile teşekkül edecek ciddi bir komisyon tarafından belirlenmelidir.

Sayın Atalay ve Sayın Kayatürk iyi ve doğru bir şekilde yönlendirilmelidirler. Milletvekillerimize destek olacak Sayın Fatih Çiftçi de bu çerçevede önemli bir kazanımdır. Bu üçlü bir araya gelip birlikte meselelerimizin üzerine gidebilirlerse Vana çok önemli hizmetler yapabileceklerine eminim. Allah yardımcıları olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği şu veciz ifadeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. “Eşek ölür kalır semeri, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ”.

Eser bırakılması konusunda bu üç şahsiyete önemli bir fırsat doğmuştur… Rahmetli Ferit Melen’i bir kenara koyarsak bu konuda aklımıza gelen herhangi bir isim bulunmamaktadır.

BEYLER, ŞİMDİ TOP SİZDE…

GÖSTERİN KENDİNİZİ,   gelecek nesillerimiz sizleri hayırla yad etsin.

AK Parti Teşkilatlarının da eksikliklerini gidermesi halinde iyi bir noktaya geleceği kanaatindeyim. İl başkanları, Genel başkanı temsil eden ve ilin en büyük siyasi adamıdır. İlin her türlü sorununu masaya yatırarak projelendiren ve bu projelerin hayata geçmesi doğrultusunda mücadele edebilecek, takip edecek ve sonucunu alacak kişidir, O.  Milltvekillerini yönlendiren, sorunları ilgili makamlara götürerek çözüm sağlayan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile her türlü sorun ve hizmet değerlendirilmesi yaparak aksaklıkların giderilmesini gerçekleştiren, gerektiğinde teknik personel bulundurarak gerek hizmete ilişkin gerekse sorunlara ilişkin projelerin yapımı ve uygulamasını sağlayan kişi olarak görevinin bilincinde olmalıdır.

İl başkanları ve Milletvekilleri ilin ihalelerini kendi yandaşları için planlayan kişiler olmamalıdır.

Partiyi bir ekonomik rant kapısı olarak görmemelidirler.

Parti siyasi bir yapıdır.

Halka hizmet üretmek maksadı ile görev yapmalıdır.

Ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel seviyesi ne kadar gelişirse o ilin İl Başkanından, milletvekillerine kadar her kesimin sosyal statüsü de o derece yükselir.

Demek ki atanan İL BAŞKANI oldukça önemli…

Kılı kırk yarmalı ve nitelikleri olan kişileri bu makamlara atamalıyız.

Yoksa ben atadım, ne yapayım, demekle bu işler yürümez?

Bir yanlış var ise bu tamamen ATAYANLARIN AYIBIDIR.

Bu böyle biline…

İLGİLİ MAKAMLARA DUYURULUR.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları