İdris Ortakaya

Ak Parti bu iddiaları araştırmalı

İdris Ortakaya

Önce Van AK Parti Gençlik Kolları eski İl Başkanı Taha Çoban "Artık Parti içinde yapılan haksızlıklar, usulsüzlükler, adaletsizlikler ve ihanetler dayanabilecek ölçüde değil" diyerek, "Bildiklerimi genel merkeze rapor ettim. Her hangi bir sonuç alamadığım için basın açıklaması yapmak zorunda kaldım" sözleriyle rahatsızlığını ve iddialarını dile getirdi.
Çoban, basın açıklamasının sonucunda görüşlerine başvurulmadan görevinden alındı. Daha sonra çok geniş kapsamlı bir basın açıklaması daha yapma gereği duyan Çoban, araştırılması gereken ciddi iddialarda bulundu. Bende AK Parti'nin Van'da geleceği ve başarısı için genel merkezin bu iddialar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak şu ana kadar konu ile ilgili herhangi bir fiili durum da söz konusu değildir.
Bu gelişmelerin ardından Van İpekyolu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Ortaç, Çoban'ın iddialarının doğru olduğunu ifade ederek, "Çoban'ın söylediklerini duymayanlar sağırdır. Yapılan haksızlıkları görmeyenler kördür. Olağanüstü hal nedeni ile sokakta eylem yapma yasağı olduğundan dolayı sokağa inemiyoruz. Ancak izin çıktığında sokağa ineceğiz ve partimizin içindeki pislikler temizleninceye kadar eylemimiz devam edecektir" ifadesini kullandı. Ortaç'ın ardından AK Parti Gürpınar Gençlik Kolları İlçe Başkanı Caner Güngör, de açıklama yaparak, parti içindeki sorunları dile getirdi. 
Güngör, "Kardeşlerimizin dile getirdikleri ve gerçekten ihanete varan sıkıntılar olduğu Van halkı tarafından kısmen biliniyor. Zaman zaman halk tarafından tepkilere sebep olsa da ört bas ediliyor. Fakat ne yazık ki bu iki dava adamı olan kardeşlerimizin düşünceleri ve yaptıkları açıklamalar farklı algılarla farklı yerlere çekilmek isteniyor. Bizim kendi kardeşlerimiz. Van'ımızın öz evlatları, davamız uğruna ölümü göze alarak bölgemizde çalışan insanlar. Genel merkezimiz bu samimi kardeşlerimize görevden el çekme yazısı yollayacağına Van'ın ve Vanlının nabzını araştırması, teşkilatımız içindeki muzdarip olduğumuz temizliği yapması ve ihaneti düzeltmek için girişimlerde bulunması emin olunuz ki memleketimizde oy oranlarımızı yüzde 70 seviyelerine çıkaracağını görecektir" dedi. 
Hatırlarsanız, geçen yazımda bunları uzun uzun anlatmıştım. Yazılarımı okuyanlardan özellikle AK Parti kesiminden bu konuda önemli tepkiler aldım. Bana her yerden onlarca bilgi, belge ve şikayet geliyor. Vatandaşlar şikayetlerini ve sorunlarını köşemde gündeme taşımamı istiyorlar. Bu bağlamda AK Parti'de yaşanan sorunları ele almaya devam edeceğim. Geçenlerde ismini veremeyeceğim bir kaç ilçe başkanı beni arayarak, parti içinde kabul edilemez hareketlerin olduğunu görüyoruz. Biliyoruz. Ancak biz bildiklerimizi açıklamaktan korkuyoruz. Açıklarsak bizi de görevden alırlar. Ama sizi bilgilendirebiliriz dediler.
Değerli okurlarım, Van AK Parti yönetimi ile ilgili her hangi bir sıkıntım ve sorunum yoktur. Kimse yanlış anlamasın. Kimselere art niyetle yaklaştığım da yok. Ak Parti Genel Merkezi'nde ve AK Parti Van İl Yönetiminde birçok değerli arkadaşım ve dostum vardır. Milletvekilleri de sevdiğim değerli kişilerdir. Ben hiç kimseyi zan altında bırakmak çabası içinde değilim. Ancak yaşanan feryatlara da ön kayıtsız kalıp kulağımı tıkayamam, gözümü kapatamam. Bana iletilen konularla ilgili araştırmalarımız yapar, kamuoyu ve yetkililerle paylaşırım. Kimse bundan rahatsız olmamalı. Aksine bu duruşumuzdan memnuniyet duymalıdırlar. 
Van'da ayyuka çıkan, Vanlılar arasında konuşulan bu iddialardan başta milletvekilleri olmak üzere parti yönetiminin rahatsız olması gerekir. Ha rahatsız oluyorlarsa şapkalarını önüne koyup düşünsünler. Bu söylentilerin sebebi nedir? Nereden kaynaklanıyor? Bu iddialar gerçek mi? Neden araştırılmıyor? Araştırılmışsa sonucu nedir? Bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var. Üzüntü veren söylentiler çok çirkindir. Bu söylentileri duymamazlıktan gelemeyiz.
Bakın çok sayıda şikayet ve iddia geliyor. Bunlardan yalnızca birini aktarayım. Bir temizlik şirketi müteahhidi beni aradı… Aynen şu ifadeleri kullandı. "İhaleyi kazandım. İşçileri ben tayin edemiyorum. Bana bir liste gönderdiler. Bu listedeki kişileri işe alacaksın, dediler. Gelen işçiler bana "biz giriş için gerekli nakiti ödedik. Bizi işe alacaksın!" demeleri beni çok üzdü. Ancak karşı koyamıyorum. İşe başlatmasam ihalemi iptal etmekle tehdit ediyorlar. Ayrıca beş kişi aynı okulda işkur kadrosuyla işe alınıyor. Beşi de işe gitmiyor. Aydan aya alınan maaşlar aralarında paylaşılıyor. PKK'nın tehdidi altında olan gençlerimiz alabildiğince sıkıntı yaşadılar. Mücadele eden gençler işe alınmadı PKK yandaşları ile kadrolar dolduruldu. Bunun benzeri yüzlerce söylentiler artık ayyuka çıktı" Benzeri onlarca söylenti var. 
Ülkemiz savaşıyor. Her gün onlarca şehit vermekteyiz. Cumhurbaşkanımız devletimizin bekası, milletimizin refahı için gece gündüz demeden çalışıp koşuşturuyor. Cumhurbaşkanımız yiğitçe mücadele ederken biz Van'da nelerle uğraşıyoruz. Çok sevdiğim değerli aktif siyasetin içinde olan yetkili bir siyasi arkadaşım yazdığım yazılar üzerine beni aradı. Bizimle ilgili yazı yazmışsın, dedi. Evet, dedim. Benim olduğum yerde hiç kimse yolsuzluk yapamaz, dedi. Bir yolsuzluk ispat edilsin, istifa edeceğini söyledi. Konuşmamız bitmeden misafirlerimi yolcu edip arayayım, dedi. Şuana kadar aramadı, sanırım yoğunluktan dolayı arayamadı ama arayacağına inanıyorum. Bu yazımı da okumasını rica ediyorum.
Şimdi yetkililere soruyorum; Ak Parti Van İl Gençlik Kolları Eski Başkanı iftira etti diyelim. İpek yolu ilçe gençlik kolları başkanı da iftira etti diyelim. Peki Gürpınar İlçe Başkanı iddiaları teyit ederek, iftira mı etti? Yıllardır bu partiye hizmet eden gençler, sizce kendi davalarına ihanet ederler mi? Bu gençler canları pahasına en zor zamanda AK Parti içinde canla başla mücadele eden değil mi? Çöpü halının altına süpürmekle odayı temizleyemezsiniz, ihanet eden, kirli işlerle uğraşan kim varsa, kulağından tutup dışarı atmalısınız. Referandum sürecinde Ak Parti içindeki bu sorunun hala çözülememiş olması manidardır çok  düşündürücüdür.
Dostlar, sorunları yok saymak, iddiaları görmezden gelmek davaya ihanettir. İddiaları, eleştirileri, sağduyuyla dikkate alarak, kimseyi düşman ilan etmeden lütfen değerlendirin. Bunların hepsi yalan, bir tek doğruyu siz mi söylüyorsunuz. Hukuk bile suçluya ceza verirken,  dinler ondan sonra karar verir ama siz kimseyi dinlemeden hem polis, hem savcı, hem de hakim oldunuz. Yapılan yanlıştır. 
Ak Parti Genel Merkezine, Milletvekillerine,  ve il yönetimine sesleniyorum. Bu enkazı, bu ihanetleri ya temizleyin ya da temizleyin. Yoksa hepiniz bu enkazın altında kalacaksınız. 
Benden söylemesi. 
Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları