Şahin Akçap

4.6 şiddetindeki alçaklara!

Şahin Akçap

Geçtiğimiz gece Van 4,6 şiddetinde yeni bir deprem yaşadı. Şükür ölen yok, hasar yok. Hızla yenileşen kentte elbette ki deprem korku ve endişe yaratacaktı. Öyle de oldu. Sosyal medyaya yansıyan yorumlarda geçmiş olsun dilekleri o her zamanki dayanışma ruhuna serin sular serpti. Bir önceki büyük depremin yarattığı fobiden henüz kurtulamayanların bu kez kalbini kıran ve derinden üzen sosyal medya paylaşımlarında hala bu ülkede:
—4,6 şiddetinde alçaklar yaşıyor! Gerçeği de bir kez daha görüldü.
Örneğin:
“HDP ye oy mu verdiniz helak olun!”
“Yıkılırsa bu kez nah yaparlar!”
“Eğer binalar yıkılırsa ekmek gönderirsem şerefsizim, gebersinler!”
“Allah’ım biz ne yaptık demişlerdir.”
“Bu defa bu mübarek sahur hürmetine Van’ı siler haritadan yüce Allah’ım!” akla mantığa ters yorumlar yapıldı.
Tüm bunlar HDP’in başarısına gönderme yapan, kaybeden iktidar partisine yalakalık yapanların çoğunlukta olduğu yorumlar.
Köpekleri ne çok severim bilen bilir onlar affetsin ama bizde bir söz vardır:
“İtin duası kabul görseydi gökten kemik yağardı.”
Aynen öyle…
4,9 şiddetindeki alçak ve namussuzların gözü öylesine dönmüş ki doğal bir felaketin başlangıcına bile zil takıp oynamaktan haz duyar olmuşlar.
Kim yapar yıkılırsa yeniden Van’ı.” Diyorlar.
Ulan hergeleler! Van’ı, bu ülkeyi yönetenler babalarının cebindeki parayla mı yaptılar? Çin’den Hint’den gelen yardımlar, çeyiz yastığını bile evinin gardırobundan çıkarıp kara gün için bir kenara bıraktıkları harçlıklarını gönderenler yaptılar. Nedir kustuğunuz bu zehir zıkkım siyasi kin ve öfke? Siz de, güttüğünüz siyasi düşüncede yerin dibine girsin! Hele bir kurulsun dört başı mamur bir hükümet ve sapına kadar namuslular yönetsin bu ülkeyi; Van depreminde yapılan yardımların da bir hesabı sorulsun o zaman göreceksiniz ne yapıldı ne çalındı depremzedelerin hak ve hukukundan? Van sadece bu depremle mi yerle yeksan olmuştu? Ne zaman yıkılmışsa, yeniden yükselmişti inançlı omuzların üzerinden. Vanlı şerbetlidir en büyük zelzelelere.
Hemşerilerim hiç üzülmesinler! 4,6 depremini beddualara bulandıranların çemkirmesi, partisine oy alamayanların ne zihniyette ve ne ruhsuz halde olduklarının bir işaretidir.

Yazarın Diğer Yazıları