YAZ KUR’AN KURSUNA İLGİ BÜYÜK

Van’da, okulların tatile girmesi ile birlikte açılan yaz Kur'an kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Van ve ilçelerinde bin 309 yerde açılan kurslara yaklaşık 45 bin kişinin kayıt yaptığını ifade eden İl Müftüsü Nimettullah Arvas, bin 800 öğreticinin ise kurslarda görev aldığını belirtti. Yaz Kuran kurslarına büyük bir ilginin olduğunu dile getiren Arvas, bu ilginin en büyük sebebinin kursların Ramazan ayına denk gelmesinden kaynaklandığını söyledi. 22 Haziran tarihinde başlayan yaz Kuran kursunun 21 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten Arvas, “Kurslarımızda 3 kur şeklinde verilen Kuran eğitimlerinin dışında iman, ibadet, ahlak ve itikat konularında da bilgilendirmelerde bulunuluyor. Tabi bu bilgilendirmeler bıkmadan, sıkmadan, usandırmadan, sevdirerek ve iyi bir yaklaşımla veriliyor. Kurslarda ayrıca eğitimlerin dışında farklı etkinliklerde yaptıklarını ifade eden Arvas, “Kurslarımızda her kurs öğreticisi genel anlamda çocuklarla ilgili programlar yapmaktadır. Bazen geziler düzenlenmekte, ya da çocuklar oyun sahalarına veya denize götürülmektedir. Bunun yanında yine çocuklara hediyeler dağıtılmaktadır. Bu da bir bakıma öğrencilere bir ödül bir mükafat niyetiyle veriliyor” dedi.
Bunun yanında 270 cami de bayanlara yönelik mukabele faaliyetlerimizde devam ettiğini ifade eder Arvas, "5 yıldan beri mukabele faaliyetlerinin devam ediyor. Bu faaliyetlerin vatandaşların büyük ilgisine mazhar olduk" şeklinde konuştu.
Hamdi Yörük Efendi Cami İmam Hatibi Erdal Acar ise kurslara gelen öğrencilere gereken hassasiyetin gösterildiğini belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan bu gençlere gereken hassasiyeti gösterip topluma iyi birey olmaları için elimizden geleni vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaz Kuran Kursu’na gelen öğrencilere dini bilgileri vermenin yanında onları farklı etkinliklere de götürdüklerini ifade eden Ulu Cami Müezzini Abdurrahman Türün de, “Kursumuzda ayrıca farklı yönde etkinliklerimiz de oluyor. Öğrencileri oyun parklarına havuza ve Ramazan’dan sonrada kahvaltı salonlarına götürerek onları ödüllendiriyoruz. Bu kapsamda bütün büyüklerimizden, annelerimizden, çocuklarını Kuran kurslarına, camilere göndermelerini, o manevi hazı almalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme