Yaşlılar sitem ediyor

Sitem eden yaşlılarımız haklılar. Önemsenmek, değerli kılınmak istiyorlar. Olaya maddi değil manevi olarak bakıyorlar.

Korona sürecinde Vefa Sosyal Dostluk Grubu aracılığıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler veriliyor. Kimi yaşlıların tarlaları bile sürülüyor. Bazılarının da siparişleri evlerine teslim ediliyor. Bunlar güzel uygulamalar ama yeterli değil.

 

Kısıtlama zamanlarında gazeteci arkadaşlarımızla cadde ve sokaklara çıkarak gözlem yapmaya çalışıyoruz. Pazar günü boş caddelere çıkarak bir kez daha öyle yaptık.

 

Sessizlik ve kimsesizliğe bürünen caddelerde yalnız 65 yaş üstü değerlerimiz vardı. Tanıdıklarımızla selamlaşarak  sohbet ettik. Merhabalaşma sonrası "yaşlıların sorunlarını neden yazmıyorsunuz" diyerek dert yanan büyüklerimiz oldu.

 

Anlatın yazalım dedik.

 

Başka şehirlerin belediyelerini, uygulamalarını örnek göstererek doğal olarak kıyaslama yaptılar. 65 yaş üstü vatandaşlarına yapılan güzel hizmetleri izleyince gıpta ettiklerini anlattılar bir çırpıda.

 

Diyorlar ki; "Kısıtlama nedeniyle evelerimizde diğer bir ifadeyle modern hapishanelerde kaldık. Nefesimiz daralıyor. Ruh sağlımızla birlikte beden sağlığımızda olumsuz etkileniyor. Çocuklarımızı, torunlarımızı, arkadaşlarımızı göremiyoruz. Gözümüz kapıda kaldı. Farklı şehirlerdeki belediyelerin yaşlılarına yönelik hizmetlerini televizyonlardan izliyor, internetten takip ediyoruz. Van'da bugüne kadar kapımızı çalarak 'nasılsınız' diyen, bir kolonya, küçük bir paket armağan veya herhangi bir jestte bulunarak yaşlılarımızı mutlu edeyim diye düşünen kimse çıkmadı maalesef! Belediyelerin bu duyarsızlığı bizleri üzüyor. Van'da bu incelik neden düşünülmüyor? Yazın sesimizi duyurun"

 

Bir yaşlımızda  marketlerin, berberlerin, bankaların kapalı olduğu saatlerde nefes almayı hapishanede volta atmaya benzetti.

 

Sitem eden yaşlılarımız haklılar.

 

Önemsenmek, değerli kılınmak istiyorlar. Olaya maddi değil manevi olarak bakıyorlar.

 

İhtiyacı olsun olmasın kıymetli büyüklerimizi mutlu etmek  gerekir.  Sosyal belediyecilik yalnızca muhtaç ve ihtiyacı olanlara  değil, her kesime ulaşabilmektir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme