YAŞAYAN ŞAİRLER ANTOLOJİSİ-2 KİTABI ÇIKTI

İlki 2018 yılında basılıp okuyucularıyla buluşan Yaşayan Şairler Antolojisi kitabının ikincisi çıktı. Derlemesini Vanlı şair-yazar Yaşar Adıyaman'ın yaptığı kitapta 62 şaire ait şiirler bulunuyor.

Burhan Ergin

Simer Yayınevi tarafından basımı yapılan Yaşayan Şairler Antolojisi-2 kitabı raflardaki yerini aldı. Vanlı şair-yazar Yaşar Adıyaman, Yaşayan Şairler Antolojisi kitabına katkı sunan, yer alan, şiir veren, destek sunan bütün şairlere teşekkür ederek, 62 şairin şiirlerinden oluşan 240 sayfalık antoloji kitabını gazetemiz personellerine imzalayarak hediye etti.

“2 yıllık emeğin ürünü olarak bu eseri yayımlayarak çıkardık”

Vanlı şair-yazar Yaşar Adıyaman, kitapta çok önemli şair ve yazarların şiirlerinin yer aldığını belirterek, “Ülkemiz başta olmak üzere Danimarka, İngiltere, Almanya, Fransa Azerbaycan’da yaşayan 62 yazarın eserlerinden oluşan Yaşayan Şairler Antolojisi kitabımızın ikincisi yayımlandı. Bu kitabımızda Müştehir Karakaya, Leyla Mihrinaz Engin, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Sadık Altınkaynak, Songül Altınkaynak, Yavuz Yavrutürk, Necla Arpa Gülaçar, Ercan Türker, Sadık Er, Nazmi Üce gibi çok kıymetli, önemli Vanlı şair ve yazarların şiirleri yer aldı. Kitabımızda ayrıca genç şair ve yazarlarımızın da eserleri bulunuyor. Projemize 2016 yılında başladık. 2018 yılında Yaşayan Şairler Antolojisi-1 kitabını çıkardık. 2021 yılında ise Yaşayan Şairler Antolojisi-2’nci kitabını çıkardık. 2 yıllık emeğin ürünü olarak bu eseri yayımlayarak çıkardık. Biz Yaşayan Şairler Antolojisi kitabımızı 10 seriye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Allah’ın izniyle iki yılda bir basımını gerçekleştireceğimiz Yaşayan Şairler Antolojisi kitabının 3. serisi için çalışmalara başladık. Özelde ilimizin kültür ve sanatına katkı sunuyoruz. Genelde ise kadim şehir Van ilimizi başta ülkemize ve dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme