Yargı'da atama sistemi değişiyor

Atama sistemi değişiyor, yargıya şeffaflık geliyor! Hukuka aykırı kararlara imza atan hakim ve savcılar artık 'hakim teminatı' bahanesine sığınamayacak.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirmek amacıyla "Yargı Reformu Stratejisi"ni devreye sokan Adalet Bakanlığı, atama ve terfi sistemini yeniden düzenlemek için düğmeye bastı. "Paralel yargı" tartışmaları sürerken başlatılan çalışma, meslekte terfileri daha objektif kriterlere bağlayacak. İlgili kurumların görüşlerinin de alınmasının ardından son şekli verilecek olan yeni model, hukuka aykırı kararlara imza atan hakim ve savcıların "hakim teminatı" bahanesine sığınarak, meslekte yükselmelerinin önünü kesecek.

 

TEMYİZ DOSYALARI ETKİLİ

 

Yüksek mahkemelerin temyiz incelemeleri, kararların hukuk ve yasaya uygunluğunu ortaya koyacak ve meslekte yükselişte esas alınacak en önemli unsuru oluşturacak.

 

Çok çalışan, performansı üst düzeyde olan hakim ve savcıların yükselmesi sağlanacak. Müfettişler tarafından düzenlenen "performans değerlendirme ve geliştirme formları"nda öne çıkan sorunlar da ele alınacak.

Bakmadan Geçme