Yapıcıoğlu'ndan iktidara ve muhalefete eleştiri

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iktidara ve muhalefete eleştirilerde bulundu.

Basın Bülteni

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlarla buluştu. Yapıcıoğlu, "İktidara sorsan memlekette aslında çok sıkıntı yok, muhalefet her şeyi çok abartıyor. Muhalefete sorsan hükümetin doğru yaptığı hiçbir şey yok her şey kökten yanlıştır. Malumunuz, şu son dönemde ekonomik sıkıntılar var. İktidara yakın bir gazeteci ya da bir yorumcu, bir ilim adamı konuştuğunda 'Siz ekonomiden çok şikâyet ediyorsunuz ama şimdi dünyada bir sıkıntı var, Türkiye'den kaynaklı değildir, her tarafta sıkıntı var.' diyor. Muhalif birisine sorarsan, 'Eğer Cumhurbaşkanlığı Sistemi olmasaydı, Başkanlık Sistemi olmasaydı, Parlamenter Sistem olsaydı hiç bu sıkıntılar çıkmayacaktı.' diyor. Bu ikisi de doğru değil! İkisinde de belki bazı hakikat payları olabilir ama insaf ehli olmak lazım. Eğriye eğri doğruya doğru demek gerekir” dedi.

Halkla buluşmalarının gayesini anlatan Yapıcıoğlu, mevcut sıkıntıları halkın gözünden bakarak gözlemlemek istediklerini kaydetti.

Halkın gözünden memleketin halini görmek için il il dolaştıklarına işaret eden Yapıcıoğlu, "Şimdi bazı sıkıntılar var. Sadece şu veya bu partiyi eleştireceğiz diye bir şeyi olduğundan farklı görmeyelim, göstermeyelim diye o sıkıntılara halkın gözüyle bakmak istiyoruz. İşin hakikati nedir, doğrudan doğruya onu öğrenelim, hakikati ortaya koyalım, herkesin hakkını teslim edelim istiyoruz. Yanlışı da net çizgilerle tespit edip ortaya koyalım ki o yanlışı yapanlar kendilerini düzeltme konusunda istekli olsunlar. Kim yanlışından dönerse bu kârdır a partisi, b partisi, c partisi iktidar ya da muhalefet fark etmez; memur, bürokrat, işçi, köylü kim olursa olsun neticede memlekette doğru yapan insanların, haktan hakikatten yana olan insanların sayısı artarsa bütün memleket kazanır" dedi.

Konuşmasının ardından sorunları dinleyen Yapıcıoğlu, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme