Yakup İmren: 14 Mart Evrensel Bir Bayramdır

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren , ’14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle mesaj yayımladı. İmren mesajında, “14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlere ve hastalara yönelik bir bayram değildir, aynı zamanda insan varlığına yönelik evrensel bir bayramdır” dedi

Vanesi Haber Merkezi

Mesajında “Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği en temel haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi ise nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir” diyen Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizde sağlık eğitiminin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması yolunda önemli gelişmeler yaşanmış, tıbbın gelişiminde “İnsan ve Yaşam Felsefesi” temel nokta olmuştur. Bu yönüyle 14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlere ve hastalara yönelik bir bayram değildir, aynı zamanda insan varlığına yönelik evrensel bir bayramdır dedi.

 

Sağlıklı bir toplum yaratabilme uğruna vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet vermeyi, meslek icabı karşılaştıkları her türlü zorluğarağmen mesleklerini  özveriyle devam ettirmeyi kendilerine ilke edinmiş sağlık çalışanlarımızın, en büyük kazancı büyük orandaki memnuniyet ve teşekkürdür diye kaydeden  Dr. Yakup İmren mesajında şunları  söyledi:   Dolayısıyla şifa veren ellere olan memnuniyet, teşekkür ve dua bizim en büyük zenginliğimiz, geleceğe bakarken en büyük güvencemizdir. Bu düşüncelerle mesleğimizin her alanında yıllarca insan sağlığı için hizmet vermiş ve bu gün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle anıyor, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum“ dedi. 

Bakmadan Geçme