VEKİLLER MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Van il Başkanlığı ile Erciş İlçe Başkanlığı'nın Erciş Konukevi'nde düzenlediği iftar programında muhtarlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Milletvekilleri Çiftçi ile Kayatürk, ilçenin sorunlarını dinledi. Yapılan çalışmaları ilçeye her gelişlerinde gerek muhtarlar, gerekse sivil toplum örgüt temsilcileri ile paylaştıklarına vurgu yapan Milletvekili Çiftçi, "Muhtarlarımız halkımızın ilk ulaşacağı, kendisine en yakın hissettiği temsilcilerdir. Mahalle ve köy muhtarlarımızla, mahallelerimiz ve köylerimizde neler yapabileceğimizi birlikte değerlendiriyoruz. Mahalle ve köylerimizin sorunlarını muhtarlarımızın ağzından duyarak gerekli notlarımızı aldık. Özellikle yapılan konut yatırımları, esnaf kredileri, eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımları, baraj yatırımları, yurt yatırımları, yem destekleri, devletimizin yaptığı konteyner, çadır yardımları, gıda ve bakım yardımları konularında muhtarlarımız, halkımızın memnuniyetini bizlere belirtiyorlar. Ancak, bunun yanında bir takım sorun ve sıkıntıları da ifade ettiler. Bu sorunların başında TEDAŞ ve enerji ile ilgili sorunlar gelmektedir. Hak sahipliği konusunda sorunlar vardı. Allah nasip ederse bunların da bire bir takipçisi olacağız. Bundan sonra da muhtarlarımızla, sivil toplum örgüt başkanlarımızla birlikte Erciş'in sağlıklı bir şekilde kalkınması ve vatandaşlarımızın sorunlarının bire bir yerinde tespit edilip çözülmesi noktasında bu istişare toplantılarımız devam edecektir. Tabii bunlar yapılırken hükümetimizin de ilçemize yapmış olduğu icraatlar göz ardı edilmemelidir" dedi.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, deprem ile birlikte AK Parti Van milletvekilleri olarak depremzede vatandaşların yanında yer aldıklarını söyledi. 1976 Muradiye depreminde kendi kardeşinin de enkaz altında kaldığını ve 3.5 ay sonra kardeşinin cesedinin enkazdan çıkartıldığını anlatan Kayatürk, "O zaman da hükümet vardı, o zaman da başbakan vardı. Ama bugün depremden 4 saat sonra Sayın Başbakanımız, kabinesinin yarısı ile birlikte deprem bölgesindeydi. Bizler milletvekilleri olarak gece gündüz demeden vatandaşımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Bugün de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
İftar programında Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, TEDAŞ Van İl Müdürü, AFAD ve Van İl Özel İdare Müdürlüğü yetkileri de hazır bulundu.
vanhaber,ilçe haber,vekil,muhtar,iftar

Bakmadan Geçme