VEDAŞ'tan Karabet Geçidi'ne yer altı hattı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Bahçesaray Karabet Geçidi'nin olduğu bölgede bulunan havai elektrik hatlarına alternatif oluşturması için yeraltı hattı tesis etti.

Basın Bülteni

Bahçesaray ilçesinin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleşen yatırım çalışması hakkında bilgi veren VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, “Karabet Geçidinin olduğu bölge, kar yağışının çok etkili olduğu aynı zamanda da çığ oluşumunun fazla olduğu bir yer. Bu bölgedeki şebekemize alternatif oluşturması amacıyla yaklaşık 10 kilometrelik alanda yeni yer altı tesisi inşa ettik. Böylece kar yağışının ve çığın etkili olduğu Karabet Geçidinde iklime bağlı arıza olması durumunda yeni inşa ettiğimiz yer altı hattımızdan Bahçesaray ilçemizi enerjilendirebileceğiz. Yaklaşık 7 Milyon TL bedelle gerçekleşen yatırımımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

VEDAŞ Yatırım Grup Müdürlüğü’nde Planlama ve Yatırım Müdürü olarak görev yapan M.Sait Fırat Keskin, yapılan yatırımın Bahçesaray ilçesi için önemine vurgu yaparak, “Yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet Geçidinde gerçekleştirdiğimiz bu yatırım sonucunda, Bahçesaray ilçemize sunduğumuz hizmetin kalitesini daha da artmış bulunuyoruz. Bu zor coğrafyada böylesine kritik bir çalışmayı özveriyle sonuçlandıran ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme