VEDAŞ'DA HİSSE DEVİR İMZA TÖRENİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Reyhanlı'da saldırıyı El-Kaide'nin üstlediği' iddialarına ilişkin, 'Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı bellidir.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Reyhanlı'da saldırıyı El-Kaide'nin üstlediği' iddialarına ilişkin, "Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20'si tutuklanmıştır. Bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse bu konuda hedef saptırmaya çalışmasın" dedi. 


Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Hisse Devir İmza Töreni; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylar sonrası ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesine' ilişkin bir soruya Güler, "Son iki aydan bu yana İstanbul Maltepe Gülsuyu'nda örgütler arasında meydana gelen olaylar, polisin takibiyle tamamen aydınlatıldı. En son meydana gelen olaylarda Hasan Ferit Gedik maalesef hayatını kaybetti. Olayların akabinde emniyet güçlerimizin yaptığı araştırmalarda 22 kişi gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı, suç aletlerinin tamamı ele geçirildi. Oradaki olaylar değişik şekilde yansıtıldı. İşin üzücü olan tarafı, hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin istismar edilmesi ve ideolojik amaçlar için kullanılmak istenmesidir. Ailesinin son isteğinin yerine getirilmesinde örgütün propagandasının bunun içerisine katılmasıdır" cevabını verdi.

Cenazenin Gazi Mahallesi'nde defni sırasında DHKP sempatizanlarının orada hazırladığı başka bir provokasyona karşılaştıklarını belirten Güler, orada açıkça görülen gerçek yüzü vatandaşların takdirlerine bıraktıklarını dile getirdi. Güler, orada yapılmak istenenin cenaze ortamındaki gerginliğin kullanılarak çok daha büyük olaylara vesile olmasını sağlanmak olduğuna işaret etti. Gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Güler, ne yasa dışı örgütlere ne de şehir eşkıyalarına asla müsamaha edilmeyeceğini ifade etti. Uyuşturucu çetelerine, yasa dışı örgütlere ve çetelere asla müsaade edilmeyeceğini bildiren Güler, kendilerine etki alanı oluşturmaya çalışan örgütlerin dün ortayla koydukları provokasyonların vatandaşlar tarafından görüldüğünü belirtti. Güler, bunun kanuni gereklerini yerine getireceklerini ve hiçbir yasa dışı hareketin cezasız kalmayacağını söyledi.

'Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın bir gazeteciye tehdit dolu bir mail attığı iddialarının' sorulması üzerine Güler, "Eskişehir Valisi ile ilgili olarak bir mail benim de incelememden geçti. İlgili arkadaş suç duyurusunda bulunacak. Benim benimsediğim bir hareket değildir, gerekli incelemeyi yapacağız" dedi.
'Reyhanlı'da saldırıyı El-Kaide'nin üstlediği' iddialarına ilişkin soruya Güler, "Emniyetin açıklaması bilgimiz dahilindedir. Reyhanlı bir faili meçhul olay değildir. Bu, Suriye'de rejim yanlısı bir sitenin iddiasıyla ilgilidir. Biz, hemen hemen her internet haberini incelemeye aldık. Birkaç internet sitesinde bunun doğruluğuna ilişkin haberler yayınlandı. İster yalanlansın, ister yalanlanmasın, bizi ilgilendiren konu terördür. El-Kaide bir terör örgütüdür. Sadece son 2 yılda El-Kaide terör örgütüne ilişkin 104 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 345 kişi gözaltına alınmıştır, bunlardan 129'u tutuklanmıştır. Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı, kimlerle iş birliği yapıldığı, bombaların nereden geldiği, aracın nereden geldiği, Suriye'deki hangi terör örgütleri ve onların başındaki insanlarla görüşmelerin yapıldığı, hepsi belgeler ve şahısların ifadesiyle açıktır. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklaması bu yöndedir. Reyhanlı olayının kim tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20'si tutuklanmıştır. Reyhanlı'yla ilgili 20 kişi tutuklanmıştır, bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse bu konuda hedef saptırmaya çalışmasın" cevabını verdi.

Bakmadan Geçme