VATSO İLE GARANTİ PROTOKOL İMZALADI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Türkiye Garanti Bankası Van Şube Müdürlüğü arasında, VATSO üyelerinin uygun koşullarda faydalanacağı bir kredi protokolü imzaladı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan ile Türkiye Garanti Bankası Van Şube Müdür yardımcıları Sait Gürcan ile Özgür Gökırmak tarafından imzalanan protokolle VATSO üyelerine düşük faizli ve uzun vadeli çeşitli kredi sağlanacak. Bu çerçevede kredi talebinde bulunacak olan üyelerin odaya kredi talebini yazılı olarak iletmeleri üzerine bu firmaların oda tarafından bankaya yazı ile bildirileceği kaydedildi. Bu kredilerden iflas etmemiş, konkordato ilan etmemiş, tavsiyeye girmemiş, devlet ihalelerinden yasaklı olmayan ve ticari açıdan faal durumda olan kuruluşların yaralanabileceklerini söyleyen VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, kredi başvurusu için bankaya yönlendirilen firmaların gerekli belgelerle birlikte taleplerini ileteceklerini kaydederek, “Banka üyenin ödeme gücü, moralitesi, borçlu ve kefilleri için takyidat bilgilerinin kontrol edilmesi, istihbaratının yapılması ve verilecek teminatların incelenmesinin ardından uygun görülmesi halinde kredi tesis edilecektir” dedi.
Oda tarafından bankaya yönlendirilen ve banka tarafından kredi talebi kabul edilen oda üyeleri lehine tesis edilecek kredilerin uygun vadelerde nakdi ve gayri nakdi ticari krediler olacağını anlatan Fidan, “Uygun vadelerde ve nakit akışına uygun ödeme planlı kadın girişimcilere yönelik 60 aya kadar vadeli ticari kredilerle yeni iş sahiplerine yönelik ise 50 bin TL’ye kadar, 6 aya varan geri ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli ticari kredi şeklinde olacaktır” ifadelerini kullandı.
Oda üyelerine tahsis edilecek krediye uygulanacak olan faiz oranın ise bankanın aynı vadedeki tüketici kredilerine, kredi kullanım gününde uyguladığı cari faiz oranı üzerinden belirleneceğini anlatan Fidan, bankanın uygulama esasları dahilinde ve piyasa şartlarına göre artırılabileceğini söyledi. Fidan, “36 ay vadeyi aşmayan ve 50 bin TL’ye kadar ticari taksitli kredilerde yüzde 1.20, kadın girişimcilere yönelik kullandırılacak ticari taksitli kredilerde ise yüzde 1.12, 50 bin TL’den fazla ve 36 ay vade üstünde olan nakdi kredilerde veya çeşitli gayri nakdi kredilerde ise bankanın kredi kullandırma gününde uyguladığı cari faiz komisyon oranı üzerinden belinlenecektir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme