Vatandaşlardan ekmek zammına tepki

Van'da daha önce 210 gramı 1,5 liradan satılan ekmeğe 30 kuruş zam yapılarak fiyatı 1 lira 80 kuruşa çıkarıldı. Ekmek zammına tepki gösteren vatandaşlar, 'Vatandaş olarak pahalılıktan dertliyiz. Son zamanlarda tüm gıda ürünlerine zam geldi. Zam yapılmayan bir tek ekmek kalmıştı ona da zam yaptılar. Alım gücümüz düştü, derdimize kim çare bulacak' dediler.

Burhan Ergin

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, daha önce 210 gramı 1 buçuk liradan satılan ekmeğe 30 kuruş zam yapılarak 1 lira 80 kuruştan satılacağının açıklamasından sonra vatandaşlar zam kararına tepki gösterdi.

“Herşeye zam yapılarak sorun çözülmez”

Van’da 210 gram ekmek bundan sonra 1 lira 80 kuruştan satılacak. Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil’in zam kararının maliyetlerin artışından kaynaklandığının açıklamasına tepki gösteren vatandaşlar,  “Son zamanlarda özellikle gıda ürünlerine yapılan zamdan ekmek de nasibini aldı. Artık diyecek hiçbirşey bulamıyoruz. Ekmeğe yapılan 30 kuruşluk zam her ne kadar küçük görülse de vatandaşları zorlayacak. Memleketimizde aileler kalabalık, öyle aileler var günde 15 ekmekten fazla tüketiyorlar. Bu insanlar geçimlerini nasıl sağlayacak? Pandemi sürecinden geçiyoruz ve bu süreçte birçok kişi ekonomik sorunlar yaşıyor. Özellikle şuan ülkemizde ekonomik olarak çok zor günler geçiren insanlar olduğunu biliyoruz. Gün ekmeğine muhtaç insanlarla karşılaşıyoruz. Ekmek alırken bile düşünür hale geldiğimiz noktada herkesin oturup özeleştiri yapması gerekmektedir. En temel gıdamız olan ekmeği artık alırken korkar hale geldik. Ekmek artık aslanın ağzında değil, midesindedir.21. yüzyılda çöpten ekmek toplayan kardeşlerimiz var. Elektrik, doğalgaz, odun, kömür, akaryakıt ve gıda fiyatları almış başını giderken, bir de ekmeğe zam yapılması bizleri daha çok yıpratacak. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz. Herşeye zam yapılarak sorunlar çözülmez” diye konuştular.

Zamla ilgili konuşan Vanlı fırıncılar, un, elektrik, mazot, v.s. girdi maliyetlerinin aşırı derecede arttığını belirterek, ekmeğe zam yapmaktan başka çarelerinin olmadığını söylediler.

 

Bakmadan Geçme