Vaski'den İçme Suyu Çalışmaları

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, zor arazi koşullarında yağmur kar demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VASKİ ekipleri, Tuşba ilçesi Halkalı Mahallesi Kale Mezrası için içme suyu hattı çalışmalarına başladı. Toplam uzunluğu 550 metre olan, ancak engebeli arazi yüzünden zorlukla devam eden çalışmalar sonucunda halk suya kavuşacak. Çatak ilçesine bağlı Görentaş Mahallesi Yapılı Mezrası’nın 2 bin 500 metrelik içme suyu hattı yapımı da zorlu şartlar altında devam ediyor. Yine basınca dayanıklı boruların kullanıldığı hat yapımına ilave olarak bir adet kaptaj imalatı ve bir adet 30 metreküplük depo onarımı yapılıyor.
30 adet sondaj muhafaza odası yapım işinin hedeflendiği çalışmalarda şimdiye kadar 10 adet sondaj odasının yapımı bitirildi. Yapılan sondajlara dışarıdan müdahaleyi engellemek, sondajı ve elektrik panosunu koruma altına almak için 4x3,5 metre ebatlarında yapılan muhafaza odalarının 4 tanesi Erciş ilçesi olmak üzere Karpuzalan, Halkapınar, Alabayır, Gedikbulak, Atmaca, Yaylıyaka ve Döşeme mahallelerinde hizmete girdi.

Bakmadan Geçme